Életmód

Hogyan lehet eltávolítani az otthonából a sült ételek szagát

Egy éttermi trükk, amely azonnal hat?

A sült ételek szagának eltávolítása lehetetlennek tűnhet, különösen hal vagy burgonya sütése után. Van azonban egy éttermi trükk, amely azonnal hat, és friss, tiszta levegőt hagy maga után.

Hogyan lehet eltávolítani az otthonából a sült ételek szagát
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A titok a fehér ecet és a citromhéj forralásában rejlik. A gőz semlegesíti a kellemetlen szagokat okozó zsíros részecskéket, és természetesen frissíti a levegőt. Ezt a módszert professzionális konyhákban is alkalmazzák, és nem hagy nyomot.

Hogyan kell csinálni otthon:

  • Öntsön fél liter fehérborecetet egy serpenyőbe.
  • Adjon hozzá egy citrom héját.
  • Forralja 10 percig, és szellőztesse ki a konyhát.
  • Kapcsolja ki a tűzhelyet, és hagyja a gőzt elpárologni.

Ez az egyszerű eljárás kevesebb mint 15 perc alatt visszaadja konyhájának frissességét, írja a kasvutarinat.fi

Kapcsolódó írásaink