Gasztro

Hogyan lehet ízletesebbé tenni a hajdinát?

Tippek és tanácsok

A hajdina egy sokoldalú étel, amely sokféleképpen elkészíthető. De még finomabbá tehető egyedi ízek hozzáadásával.

Hogyan lehet ízletesebbé tenni a hajdinát?
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Phanie/Garo

Hajdina pörkölés

A hajdinát jellemzően egy fazék vízben főzzük. Azonban, ha főzés előtt egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, pikáns ízt kap.

Olívaolaj

Ez a módszer az olasz konyhából származik. Extra szűz olívaolajra, egy csipetnyi fűszernövényre, finomra vágott fokhagymára és a kedvenc fűszereidre lesz szükséged. Ha ezt a keveréket adod a kész ételhez, az gazdagabb és egészségesebb lesz.

Aromás fűszerek

A hajdina semleges ízű, amit fűszerekkel fokozhatunk. Használhatunk paprikát, gyömbérport, asafoetidát és különféle borsokat.

Ezek a módszerek új ízt adnak egy ismerős ételnek - írta meg a Gismeteo.