Gasztro
Hogyan lehet ízletesebbé tenni a hajdinát?
Tippek és tanácsok

Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Phanie/Garo
Hajdina pörkölés
A hajdinát jellemzően egy fazék vízben főzzük. Azonban, ha főzés előtt egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, pikáns ízt kap.
Olívaolaj
Ez a módszer az olasz konyhából származik. Extra szűz olívaolajra, egy csipetnyi fűszernövényre, finomra vágott fokhagymára és a kedvenc fűszereidre lesz szükséged. Ha ezt a keveréket adod a kész ételhez, az gazdagabb és egészségesebb lesz.
Aromás fűszerek
A hajdina semleges ízű, amit fűszerekkel fokozhatunk. Használhatunk paprikát, gyömbérport, asafoetidát és különféle borsokat.
Ezek a módszerek új ízt adnak egy ismerős ételnek - írta meg a Gismeteo.
