Életmód
A csirkehúsleves valóban hatásos megfázás esetén?
A leves karnozint és kondroitint is tartalmaz

A 21. században úgy tűnhet, hogy ez csak egy placebo, ami egy kicsit kényelmesebbé teszi a fertőzés leküzdésének folyamatát. Ez azonban csak részben igaz.
1998-ban az orvosok bebizonyították, hogy a csirkehúsleves javítja a csillók működését – ezek az orrban található speciális struktúrák megakadályozzák az idegen testek bejutását a légutakba. A levesben lévő zöldségek pedig olyan tápanyagokkal gazdagítják az orrot, amelyek erősítik az immunrendszert.
Ez a gyógymód egyértelműen nem árt annak, aki már beteg. Sőt, kiváló kalóriaforrás, amelyet a szervezet könnyen emészt még betegség alatt is. A leves glükózamint is tartalmaz, az emésztőrendszer egyik fő építőelemét, amely főzés közben szabadul fel a csontokból. Ahogy a leves hűl, egy kocsonyás anyag képződik, amely zselatin és glükózamin kombinációja, tovább védve a gyomor-bél traktus nyálkahártyáját.
A leves karnozint és kondroitint is tartalmaz. Az előbbi enyhíti az orr- és torokdugulást, míg az utóbbi a glükózaminnal együtt ízületi és szalagszövet kivonata.
Tehát a csirkehúsleves biztosan nem egy fertőzést gyógyító gyógymód, de jó lendületet ad a beteg szervezetnek, és egyszerűen javítja az ember hangulatát - írta meg a Gismeteo.
