Életmód
Milyen ételeket nem szabad fóliában sütni?
Egyes ételek reakcióba lépnek az alumíniummal

A szakértő szerint fóliában nem ajánlott káposztát és burgonyát sütni, mert az eredmény nyers és nedves étel lesz, valamint paradicsomot sem, mert a magas savtartalom miatt a paradicsomlé feloldja az alumíniumot. Ezenkívül a citrusfélék reagálnak az alumíniummal, a csípős fűszerek pedig a fóliával, és az étel felszívja az alumíniumot - írja a Lenta.ru.
„A tapasztalatlan háziasszonyok azzal szembesülnek, hogy a hús vagy a hal a fóliához ragad, és nem értik, miért történik ez. Ennek elkerülése érdekében először sütőpapírba kell csomagolni az ételeket, és csak utána tenni őket a fóliába” – mondta a szakértő, megjegyezve, hogy a fólia különösen kényelmes hús és hal sütéséhez, amelyek így puhaak és szaftosak lesznek.
