Egészség
A „fekete aranynak” nevezett gyümölcs az egészség szuperhőse
Csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást

A fekete berkenye (Aronia melanocarpa) gyümölcs magas polifenoltartalma és kapcsolódó antioxidáns aktivitása miatt a legegészséges élelmiszerek egyike.
Sötét, mélylila színe a polifenolokban és antioxidánsokban gazdag tartalmát jelzi – ezek azok a vegyületek, amelyek megvédik a sejtjeinket a korai öregedéstől és a gyulladásoktól.
A kutatások szerint, ha rendszeresen fogyasztjuk, a fekete arany képes csökkenteni a vércukorszintet, mérsékelni a vérnyomást, támogatni a bélrendszer védőgátját, és fokozni a szervezet ellenállását a zsíros ételek hatásaival szemben.
A fekete arany hatása nem csupán a vitaminoknak köszönhető. A benne lévő polifenolok olyan „jó” baktériumokat táplálnak a bélrendszerben, amelyek elősegítik az egészséges anyagcserét és a gyulladások csökkenését – írja az Earth.
