Krónika
Magyar alapanyagokból főznek majd európai sztárszakácsai
Három hét múlva kezdődik a budapesti Bocuse D'or
Az európai döntő rendezési jogának elnyerésével történelmi mérföldkőhöz érkezett a modern magyar vendéglátás, amelyet a szakma képviselői mellett a fővárosi és kormányzati szervezetek is felismertek - hangzott el a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón.
Magyarország néhány év alatt nemcsak felkerülhetett a világ gasztronómia térképére, hanem már ki is emelkedik Kelet-Közép-Európában. A régióban egyedüliként mi büszkélkedhetünk öt Michelin-csillagos étteremmel, versenyzőink egymás után kétszer is bejutottak a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjébe, ahol kiválóan szerepeltek.
A május 10-11 között zajló budapesti rendezvényen a verseny fő alapanyagai magyarok lesznek (gímszarvasborjú, illetve a dunai kecsege és annak kaviárja, amire korábban nem volt példa, de a a zsűri számára kínált borsor is kizárólag magyar tételekből áll majd. A versenyen újdonság lesz továbbá, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet.
A májusi csúcsgasztronómiai esemény ingyenes mobilapplikációval is készül a könnyebb eligazodás érdekében.
