Krónika

Magyar alapanyagokból főznek majd európai sztárszakácsai

Három hét múlva kezdődik a budapesti Bocuse D'or

Budapest május 10-11 között a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D'Ornak az európai döntőjére készül, amelyen 20 nemzet legjobb séfjei mérkőznek. Most először magyar alapanyagokból főznek európai sztárszakácsai és újdonság, hogy a szakmabeliek mellett a nagyközönség is belépőjegyet válthat az év gasztroeseményére.  

Az európai döntő rendezési jogának elnyerésével történelmi mérföldkőhöz érkezett a modern magyar vendéglátás, amelyet a szakma képviselői mellett a fővárosi és kormányzati szervezetek is felismertek - hangzott el a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón.

Magyarország néhány év alatt nemcsak felkerülhetett a világ gasztronómia térképére, hanem már ki is emelkedik Kelet-Közép-Európában. A régióban egyedüliként mi büszkélkedhetünk öt Michelin-csillagos étteremmel, versenyzőink egymás után kétszer is bejutottak a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjébe, ahol kiválóan szerepeltek.

A május 10-11 között zajló budapesti rendezvényen a verseny fő alapanyagai magyarok lesznek (gímszarvasborjú, illetve a dunai kecsege és annak kaviárja, amire korábban nem volt példa, de a a zsűri számára kínált borsor is kizárólag magyar tételekből áll majd. A versenyen újdonság lesz továbbá, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet. 

A májusi csúcsgasztronómiai esemény ingyenes mobilapplikációval is készül a könnyebb eligazodás érdekében.

További információk az alábbi honlapon találhatók.