Miközben egyre szűkül az elefántok élettere, még az orvvadászok is tizedelik az amúgy is egyre csökkenő állományt Indiában.

Az ázsiai elefánt, amely indiai elefántként is ismert, a legmagasabb kort elérő emlős, fogságban nyolcvan évig is elél. Leginkább Indiában, Bangladesben és Indonéziában őshonos. Veszélyeztetett faj, vadon élő egyedszáma körülbelül harmincezerre tehető. Ezt a sebesült agyarast, amelyet a rizsföldeken átlopozó orvvadászok sebeztek meg súlyosan, állatorvosok kábították el, hogy daruval teherautóra rakva átszállíthassák egy erdőrezervátumba.



