Egészség
A kenyér váratlan veszélye
Fontos odafigyelni az alapanyagokra

„Óvakodni kell a hozzáadott cukorral, melasszal, malátával és az eltarthatóság meghosszabbítását célzó tartósítószerekkel készült vékony kenyerekben található felesleges adalékanyagoktól” – állítja a szakértő. „Fontos odafigyelni a termék alapanyagaira. Például a kukoricakenyér keményítőt tartalmaz, ami növeli a termék glikémiás indexét, míg a rizssütemények kalóriatartalma magas.”
Mértékkel fogyasztva Taranova szerint a ropogós kenyér az alapanyagok tulajdonságai miatt előnyös: a rozsos ropogós kenyér élelmi rostot tartalmaz, és jótékony hatással van a gyomor-bél traktusra, a hajdina ropogós kenyér sok vasat tartalmaz, a zabos ropogós kenyér segít megerősíteni az ereket, a rizses ropogós kenyér elnyeli a méreganyagokat, a kukoricás ropogós kenyér pedig jótékony hatással van a látásra – írja a sports.kz.
„Minél rövidebb az összetevők listája, annál egészségesebb a termék. Ha egészséges táplálkozásról beszélünk, akkor le kell mondanunk arról a szokásról, hogy kekszet csokoládékrémmel, lekvárral együnk, mivel ezek mind nagyon magas kalóriatartalmúak” – zárta gondolatait Taranova.
