Kert
Nem pirosodik be a paradicsom?
Mutatjuk: megoldottuk a rejtélyt

A Boon egyik lelkes kollégája ugyanis cikket írt a nem túl ádázan zöldülő paradicsomokról, tehát, feltételezhető, hogy a jelenség több kertészt is érint, akik ölbe tett kézzel malmoznak, dilemmáznak és rágódnak, hogy mit lehetne tenni a zölden virító terméssel.
Nos, megvan az ügy megoldása. A paradicsomok egyébként azért nem zöldülnek, mert nem tesz nekik jót a meleg, sőt ők is hőgutát kaphatnak, mint az ember. Ez azonban megakasztja őket a pirosodásban.
A portálnak a kertépítési szakértő azt mondja, amikor a hőmérséklet tartósan 30-35 fok fölé kúszik, a paradicsom érési folyamata lelassul, vagy akár teljesen meg is állhat, ezért sárgulnak-zöldülnek az árva termények a kertben. Konkoly Andrea arról is beszélt, hogy ilyenkor nemcsak az érés, a fejlődés is lassul, ugyanis a túlérett, de be nem pirosodott termés gátolja a bokrot abban, hogy újabb bogyókat érleljen – adta hírül a magyarnemzet.hu.