Egészség
Diana hercegné minden nap ezt ette reggelire
Ez volt a kedvenc napindítója

Darren McGrady, a királyi család korábbi séfje nemrég elárulta, hogy a néhai walesi hercegné nagy rajongója volt a zabkásának, ami az utóbbi években vált rendkívül népszerűvé. Dianának azonban már a 90-es években is ez volt a kedvence. A reggeli összeállítását Darren egy YouTube-videóban is megosztotta.
McGrady 1982 és 1997 között a brit királyi udvarban dolgozott, először II. Erzsébet királynőnél és Fülöp hercegnél a Buckingham-palotában, majd 1993-ban Diana hercegné magánszakácsa lett a Kensington-palotában. Ő a szerzője az Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen Cookbook című könyvnek is.
„Amikor Diana hercegné szakácsa lettem 119 különböző jótékonysági szervezet pártfogójaként tevékenykedett, heti háromszor járt edzőterembe, és úgy nézett ki, mint még soha” – mondja McGrady a videóban. Az is kiderül, hogy Diana a kedvenc reggelijére egy svájci egészségügyi klinikán talált rá, ami a bircher müzli nevet viselte. „Nagyon-nagyon ízlettek neki, és az összetevők mind rendkívül egészségesek voltak. Elcsente a receptet, majd, amikor visszatért, azt mondta:
„Darren, minden nap ezt akarom enni reggelire!” – meséli a szakács.
Hogy készítse el ezt a reggelit?
McGrady egy éjszakán keresztül frissen facsart narancslében áztatja a zabpelyhet, ami reggelig a hűtőben várakozik. Másnap görög joghurtot, ízlés szerint mézet és citromlevet kever bele, majd hozzáad némi reszelt Honeycrisp almát, áfonyát és diót. Tálalásnál még több dió és áfonya kerül a kása tetejére, és készen is van a finom és egészséges reggeli.