Lubics Szilvia önarcképe betűkből

Könyvbemutató. A háromgyerekes ultrafutónő hitvallása az életről, a sportról, mindennapjairól

Salánki Miklós – 2017.09.09. 01:00 –

Aki kíváncsi arra, hogy egy törékeny, háromgyermekes családanya hogyan képes lefutni az Athén és Spárta közti 246 kilométeres távolságot – nem is egyszer, hanem hatszor, s háromszor győztesként! –, az olvassa el Lubics Szilvia Másfél nap az élet című könyvét.

15 20170908

A zalai ultrafutó – civilben Hahóton fogorvos – első könyvét pénteken mutatták be Lentiben, a Thermal Hotelban, mától pedig megvásárolható lesz Budapesten is, a félmaratoni futóversenyen a Városligetben, ahol a szerző szombaton 15 órától, vasárnap pedig egész nap dedikálja. A színes képekkel illusztrált, 320 oldalas könyvről Lubics Szilvia elmondta: „A könyv egy Spartathlonon végigvezetve meséli el élményeimet, gondolatai- mat, futásról, ultrafutásról megszerzett tapasztalataimat, élettörténetemet, a hétköznap­jaimba is bepillantást engedve. A szavaimat férjem, Gyuri öntötte mondatokba, ő írta meg a könyvet. A családi vállalkozásunk célja az volt, hogy hitvallásomat továbbadjam az olvasóknak. Mert a futás a mindennapjaim része, nagy boldogságot, szabadságot, sikerélményt ad. A dobogós helyezéseim mellett legalább annyi örömöt jelent számomra, ha más embereket is motiválni tudok abban, hogy elérjék a maguk elé kitűzött célokat”.

Megtudhatjuk, hogy milyen kihívások elé állítja a sport az embert, különösen, ha háromgyermekes édesanya és fogorvos is egyben, hogy lehet kezelni a válsághelyzeteket, s honnan lehet erőt meríteni a lehetetlennek tűnő feladatok megoldásához futás közben.