Lovas IstvánMarine és Frauke

Az EU rajtuk mutatja meg legjobban totalitariánus hajlamait és autoriter gyakorlata arcát

Lovas István – 2017.04.18. 01:58 –

Két nőben testesül meg az, ami a Clinton–Obama–Juncker-féle világot most leginkább fenyegeti. Mindketten a legpedánsabban tartják be a demokratikus rendszer szabályait. Ami élesen megkülönbözteti őket ellenfeleiktől és elnyomóiktól, akik meg akarják hekkelni választási sikerüket.

Kezdjük Marine Le Pennel, aki a felmérések szerint akár meg is nyerheti az április 23-i francia elnökválasztást. Miközben a közelmúltban szaporodtak azon jelentések, amelyek arról számoltak be, már a pénzintézetek is idegesek, hogy a Nemzeti Front elnöke az előrejelzések és felmérések ellenére még a második fordulót is megnyerheti, azaz olyan elnöke lehet Franciaországnak, aki gyakorlatilag akár az EU végét is jelentheti.

Közös vád mind Marine Le Pen, mind a szintén radikális jobboldali­nak és francia politikustársához hasonlóan ennél jóval csúnyább jelzőkkel is ellátott Alternatíva Németország (AfD) párt elnöke, Frauke Petry ellen, hogy nacionalista, populista és egyéb vonásaik mellett országuk demokratikus voltát, de a II. világháború óta kialakult liberális világrendet is veszélyeztetik.

Mielőtt a ki kit fenyeget helyzetet alaposabban megvizsgálnánk, próbálkozzunk annak képzeletbeli fordítottjával, mint amivel ellenük lépnek fel. Mégpedig úgy, hogy a fantázia szülte helyzet nálunk történik.

Tételezzük fel, hogy a mai kormány a 2018-as választásokon minden határon túli szavazónak a borítékban kettő darab szavazócédulát juttat el, amelyek visszaküldésével egyetlen szavazó két vokssal is támogathatja azt a pártot, amelyet akar.

Mivel a trianoni határokon túl élő magyarok érzülete nyitott könyv mindenki előtt, nem kétséges, hogy miért „követte el” ezt a galád csalást a kormány.

Percekkel a csalárd küldemények postázása után megszólalnak az ellenzéki pártok vezetői.

A közismerten demokratikus miniszterelnöki gyakorlatot folytatott Gyurcsány Ferenc DK-vezér: „Amit az Orbán-kormány elkövetett, az már mindenen túlmegy, noha azt hittük, a legalját már korábban elérte. Követeljük az Európai Unió azonnali közbelépését, a választások elhalasztását az ügy kivizsgálásáig, a felelősök példás megbüntetését, és Magyarország végleges kizárását az unióból, a demokratikus országok önkéntes társulásából.”

Az MSZP elnöke (akinek nevét elfelejtettem): „A Magyar Szocialista Párt hagyományaihoz hűen a legmélyebben elítéli azt a gyalázatos tettet, amit most a Fidesz-kormány tett a választások csalással történő megnyerése érdekében. Felkértük az EBESZ-t, hogy eddigi szokásától eltérően megfigyelőit azonnal küldje ki, és szólítson fel a választások haladék nélküli leállítására.”

A többi ellenzéki párt vezetője ugyanezt a követelést hangoztatja, más-más árnyalattal. Majd következik a hónapokig tartó sajtóhadjárat bel- és külföldön egyaránt. Majd a verdikt: a Fidesz csalással nyerte a választásokat.

Most akkor térjünk vissza Marine Le Penhez és Franciaországhoz.

Három nappal ezelőtt, április 15-én a brit Daily Express napilap szenzációs értesülést közölt ezzel a címmel: „Miként semmisíthetik meg Marine Le Pent a francia választásokon egy számítógépes hiba eredményeként”.

Ami történt: a tengerentúli francia területeken lakó félmillió ember dupla szavazócédulát kapott, aminek következtében kétszer szavazhat az április 23-i első fordulón.

A francia hatóságok közölték: „a lehetséges” választási csalást csak a választások után hajlandóak kivizsgálni, amikor megindulhat a vádemelési eljárás. Szemben, tehetjük hozzá, Marine Le Pen uniós mentelmi jogától való azonnali megfosztásától, hogy vizsgálni lehessen az általa állítólag jogtalanul felhasznált uniós pénzek ügyét. Miközben egy hang nincs a Martin Schulz által azok többszörösét kitevő EU-s pénzek jogellenes felhasználása utólagos kivizsgálásának igényéről a szomszédos Németországban.

Köztudott, hogy Franciaország tengerentúli területein („Dom-tom”) élők nemigen támogatják az unióból az országot akár ki is vivő Marine Le Pent, mivel azon országok lakói élvezik az EU-hoz tartozás, számukra igen fontos előnyeit.

Aki mindennek látta sajtólenyomatát és az annak nyomán támadt világméretű felháborodást, értesítse lapunk szerkesztőségét.

Múlt hét csütörtökére virradó éjszakáján egy antifaféle „Harcolj az idegengyűlölet ellen” nevű csőcselékszervezet Molotov-koktélt dobott a Nemzeti Front kampányközpontjának helyt adó épületre, ahol tűz keletkezett.

A párt ellen mindennaposak a fizikai támadások. Embereik, kampánybuszaik, találkozóhelyeik a célpontok.

Ugye nem kell ecsetelni, miként rettegné össze és vissza magát az egész nyugati sajtó, ha nálunk például jövőre az LMP kampányirodájára röpülne egy gyújtóbomba, miközben e párt valamelyik szélsebes bernáthegyije azonnal a kormány „hosszú, Putyinig nyúló kezét” kárhoztatná?

A 41 éves, kémiai tudományokból doktorált Frauke Petry hasonló helyzetben van Németországban. Egy Euró­pa demográfiai katasztrófájáról azért értesült, de a helyi viszonyokat nem ismerő, Marsról jött szemlélő a nemzeti konzervatív AfD pártjának csinos elnök asszonyát Merkelhez mérve nem is értené, miért nem ő áll nyerésre a közvélemény-kutatásokban.

A férjével együtt nyolc gyermeket nevelő, várandós állapotában is egy maratoni lefutására minden percben késznek tűnő Petry asszony a gyermektelen, agyonkoptatott liberális kliséket hajtogató Merkel kancellárhoz képest Németország Németországként történő jövőbeli megőrzésének egyetlen zálogának tűnhet.

Sorsa Marine Le Penhez kísértetiesen hasonlít abban, mint amilyen antidemokratikus támadásokat és fizikai erőszakot kénytelen elviselni, ami csak fokozódik az idei német kancellárválasztások előtt.

Február közepén Carolin Emcke újságíró a közszolgálati ZDF tévében annak a reményének adott hangot, hogy Olivia Jones, a két méternél magasabb német transzvesztita „kiüti” egy fogadási partin. Míg az ottani, erőszakosan demonstráló antifákat még kormánytámogatásban is részesítik, és bármikor tüntethetnek, borogathatnak, autókat gyújtogathatnak, az AfD szilveszteri, kölni tüntetését betiltották.

A pártnak ugyanezen városban az április 22-én tartandó kongresszusára előkészülve máris figyelmeztették a belvárosi vendéglőket: nem tarthatnak nyitva. Azaz az antifások várható randalírozásának betiltása helyett a bockwurst és a sör felszolgálását tiltották be.

A „veszély” monumentális: az AfD a német szövetségi parlamentben első ízben képviseltetheti magát, a nép demokratikusan kifejezett akaratának megfelelően.

Most már az a kérdés is felmerülhet, vajon hány lépésre állunk attól, hogy a két országban a „liberális világrendet” fenyegető asszony ellen a John F. Kennedy-receptet használják „demokratikus” elhallgattatásukra?