Az LMP a helyzet tisztázását kéri a NAV elnökétől

Az amerikai korrupciós vádak ügyében kérdezősködik a zöldpárt

MH – 2014.10.25. 09:35 –

Az LMP levélben szólította fel Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét, tisztázza érintettségét a kitiltási botrányban, azt hogy szerepel-e az Egyesült Államokból kitiltott tisztviselők között.

Az ellenzéki párt szombaton közleményben hívta fel a figyelmet, hogy az Országgyűlési törvény szerint az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselők számára a feladatuk ellátásához szükséges minden felvilágosítást megadni.

A párt szerint Vida Ildikó hallgatásával nem csak a saját, hanem a NAV hírnevét is kockáztatja, ezért elvárják tőle, hogy kérdésükre még szabadsága alatt is adjon választ.
Az LMP elfogadhatatlanak tartja, hogy a NAV elnöke titokban külföldre utazik szabadságra, miközben ő maga és az általa vezetett szervezet is súlyos korrupciós gyanúba keveredik.
"Az LMP célja nem a gyanúsítgatás, hanem az ügy egyértelmű felderítése, és ennek első lépése lenne a NAV és Vida Ildikó érintettségének tisztázása" - olvasható a közleményben, amelyet Szél Bernadett, a párt társelnöke jegyez.