Öngyilkosságot kísérelt meg Oscar Pistorius

Csibra Tibor – 2016.08.08. 00:58 –

Súlyos sérülésekkel került kórházba szombaton a jelenleg börtönbüntetését töltő Oscar Pistorius, aki vélhe­tően öngyilkosságot akart elkövetni zárkájában, amikor egy borotvapengével mély vágásokat ejtett a csuklóján.

A volt barátnője meggyilkolása miatt elítélt dél-afrikai paralimpikon azt állította a fegyintézet, illetve a kórház személyzetének, hogy nem akart véget vetni az életének, elmondása szerint sebesüléseit akkor szerezte, amikor a börtönben leesett az ágyáról.

Ennek ellentmond, hogy a dél-afrikai City Press nevű lap által megszólaltatott börtönőrök elmondták, részt vettek a történtek miatt indított vizsgálatban, és Pistorius zárkájában megtalálták a borotvapengét. A sportoló öngyilkossági hajlamát támasztja alá, hogy a kórházban több óráig tartott a műtét, amely stabilizálta az állapotát. A barátnője meggyilkolásáért hat év börtönbüntetéssel sújtott Oscar Pistorius ügyében fellebbezési eljárás van folyamatban, mivel az ügyészség szerint botrányosan enyhe ítélet született a korábbi büntetőperben.