Folytatódik a terézvárosi nyomozás

Az ügyben négy új gyanúsított van

Bán Károly – 2016.03.30. 04:18 –

Ma, azaz március 30-án járt volna le a terézvárosi ingatlanok eladása ügyében évek óta tartó nyomozás határideje, ám a Fővárosi Főügyészség a határidő meghosszabbításáról döntött – közölte lapunk megkeresésére Bagoly Bettina szóvivő, hozzátéve, az ügyben négy új gyanúsított van, akikkel ezt még az ősz folyamán közölték.

Ennél többet a vádhatóság a nyomozás érdekeire tekintettel nem árult el. Mint azt a Magyar Hírlap elsőként megírta, a nyomozásban érintett ingatlanok között öt Andrássy úti épület, a Liszt Ferenc tér 7., az Oktogon tér 4., a Dalszínház utca 2., az Anker köz 1–3. és a Podmaniczky–Munkácsy utcai tömb található. Ennek kapcsán korábban egykori és részben mai MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselőket gyanúsítottak meg hűtlen kezeléssel, ám lapunk úgy tudja, a négy új gyanúsított egyike sem politikus.

A VI. kerületi önkormányzatot érintő, 2001 és 2010 közötti megbízásos tanácsadói szerződések ügyében hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőügyben a nyomozás szintén folyamatban van, annak jelenlegi határideje április 8. – ismertette a szóvivő.