„Akkor is a barátaitól koldult”

Egy exmillás kemény támadása Juhász Péter ellen

Pindroch Tamás – 2016.03.19. 01:20 –

Juhász Péter Együtt-alelnök egykori „millás” szervezőtársa keményen nekiment Juhásznak. Torsa Mátyás írásából betűhíven közlünk részleteket.

„Emlékszem, amikor fűteni sem volt pénzem, de toltam a melót a srác alá (…) miközben épp azt a lóvét élte fel, amit a millára adtak – már ha arra adták, már ha azok, már ha annyit… ez már sosem derül ki, még a millások sem tudhatják –, s már akkor is a barátaitól koldult… és szép nagy (bér)autóval járt. mert az kell a demokráciához. (A keddi tüntetés költségei tippre kb. annyiba kerültek, mint juhászelvtárs parkolásai…)” – így fogalmaz Facebook-bejegyzésében Torsa Mátyás.

A Tv2 azt feszegette riportjában, honnan van pénze az V. kerületi képviselő Juhásznak egy II. kerületi, havi kétszázezer forintba kerülő bérlakásra. A politikus havonta háromszázötvenezer forintot keres, barátnője is dolgozik, de tartozik a főbérlőjének, illetve a telefonszámláját sem tudja fizetni. Ezért bemutatta bankszámláját, hogy segítsenek rajta. Juhászt Juhinak becézi egykori segítője, aki egy udvari, húsz négyzetméteres albérletben él, amit alig tud fenntartani, de nem kér adományokat. „Csak csinálom, amit gondolom, hogy csinálni kell… –, hogy hogyan megy annak, aki beáldozott egy egész mozgalmat (és a benne résztvevő embereket is, akiknek amúgy fűt és fát is ígért) azért, hogy végül… semmit ne érjen el” – írja Torsa. Hozzáteszi, olyan országban szeretne élni, ahol senki nem kerülhet a politikai életbe kérdőjeles háttérrel, illetve nem maradhat ott, ha csak egyetlen számlát nem tud tisztességesen elszámolni. „Aztán perelj, ahogy ígérted az utolsó elnökségi ülésünkön, amikor kérdőre vontalak, hogy hova lett a lé…”

Juhász Péter úgy reagált, ő csak vitte a pénzt a Millába, a tömeges adományozásokat is ő vezette be. Nem kezelte a Milla pénzét, erre külön testület volt, illetve egy nonprofit kft. vezetése, amelynek nem volt tagja. Szerinte „Matyi” viszont fizetést kapott a Millától.