Kikapott az FTC Kispesten

Labdarúgás. Kicsi az érdeklődés a magyar foci iránt

Burkovits Ferenc – 2016.02.29. 00:47 –

Az NB I. 22. fordulójának mindössze 13 332 nézője volt, ami 2222-es átlagot jelent. A legtöbben, 4460-an Kispesten voltak, ahol a Honvéd 2–1-re nyert az FTC ellen. Őze Tibor prolicence-es edzővel ezúttal az idegenlégiósok teljesítményéről beszélgettünk.

Őze Tibor 20160229Őze Tibor (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Hogyan tetszett a külföldiek játéka az újpesti rangadón?

– A hazai csapatban Bardhi, Hazard, Heris és Andrics játszott. Nos, közülük nekem Andrics játéka volt a legmeggyőzőbb, mert bár Bardi rengeteget futott, de nagy hibaszázalékkal játszott, akárcsak Hazard. A debrecenieknél Radosevics hozta a kötelezőt, Brkovics viszont bizonytalan volt.

– Gondolom, a Megyeri útról rohamléptekben vette az irányt a Bozsik Stadionhoz.

– Igen, így volt, mert kíváncsi voltam, hogy a Fradi hullámvölgyben van-e. A Dilaver, Nalepa, Ramirez hármasból feltűnt, hogy az ecuadori balhátvéd feltűnően visszaesett. Lamah gyenge, de szerintem nem az igazi posztján szerepelt. Sesták pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Honvéd megérdemelt győzelmet aratott. Úgy tudom, hogy folyamatban van Lovric, Kamber és Vasziljevics honosítása, mindhárman erősségei voltak a hazai csapatnak.

– Egyetérthetünk, hogy a felcsúti „rangadón” a Puskás Akadémia közel állt a pontszerzéshez?

– Igen, a helyzetek alapján ez is benne volt. Pauljevicsre rájár a rúd, mert egy héttel korábban a Fradi ellen öngólt vétett, szombaton pedig kiállították. Kelic a védelem tengelyében helytállt, és nagyon tetszett Csurkó, Ljopa játéka, annál is inkább, mert Ukrajnából nemigen érkezik játékos, és mindketten erősségei lehetnek csapatuknak. A Videotonban védő Dailovics jó teljesítményt nyújtott, ám Vinicius valamiért visszaesett. Oliveira nagy erőssége a Vidinek, az egyik legjobb idegenlégiós az NB I.-ben.

– A Haladás jól erősített a télen idegenlégiósok tekintetében is?

– Egyértelműen igen. A Haladás külföldi játékosainak komoly szerepük van abban, hogy a csapat ilyen eredményes. Ha Martinez visszanyeri formáját, akkor ő is nemcsak a szombathelyieknek, hanem az egész magyar NB I.-nek értékes futballistája lehet. A Diósgyőrieknél Rados és Okuka nyújtott jó teljesítményt.

– Meglepő, hogy a Vasas sima vereséget szenvedett Pakson?

– Azért meglepő a háromgólos különbség, mert a Vasas az elmúlt hetekhez képest arculatot változtatott. A Paks meg arról nevezetes, hogy a keretében nincs külföldi, mégis hatodik.

– A Békéscsaba újra pontot szerzett a fővárosban.

– Nem véletlen, mert Polekszics az egyik legjobb kapus a ligában, Calvente pedig üde színfolt a magyar NB I-ben. Az MTK-ban szereplő három légiós hozta a kötelezőt.


NB I. , 22. forduló: Puskás Akadémia FC–Videoton FC 0–1 (0–0), Felcsút, 1756 néző, gólszerző: Feczesin (94.), kiállítva: Pauljevic (76., PAFC), Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK 2–1 (1–1), Sopron, 2127 néző, gólszerzők: S. Wils (33.), Ugrai (92.), illetve Barczi (29., 11-esből), Paksi FC–Vasas 3–0 (1–0), Paks, 1136 néző, gólszerzők: Lenzsér (45.), Bartha (58.), Kulcsár (76.), Újpest–DVSC 1–1 (0–1), Szusza Ferenc Stadion, 3347 néző, gólszerzők: Lencse (86., 11-esből), illetve Szakály (38., 11-esből), kiállítva: Bódi (85., DVSC), MTK–Békéscsaba 0–0, Illovszky Rudolf Stadion, 500 néző, Budapest Honvéd–Ferencváros 2–1 (1–0), Bozsik Stadion, 3500 néző, gólszerzők: Baráth (41.), Vasiljevic (56.), illetve Lamah (88.), kiállítva: Dilaver (94., FTC)

NB II, 17. forduló: Gyirmót–Kisvárda 0–0, Ajka–Szolnoki MÁV 0–0, Mezőkövesd–Balmazújváros 1–0, Soroksár–Csákvár 1–1, Szigetszentmiklós–Soproni VSE 0–0, Szeged–Siófok 1–2, Dunaújváros–Vác 0–2, Budaörs–ZTE 1-5. Az élcsoport: 1. Gyirmót 37 pont, 2. ZTE 33, 3. Budaörs 29.