Gallóné nem csatlakozik Mendreyékhez

Korompay Csilla – 2016.02.24. 01:53 –

A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, de a huszonöt pontos követelésre adott minisztériumi megállapodástervezet nem ebbe az irányba mutat – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az MTI-nek.
Arról is beszélt, elindították a sztrájkkészültség felmérését, azonban „szó sincs arról”, hogy meghirdették volna a munkabeszüntetést.

Amint arról hírt adtunk, Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfőn közös sztrájkot indítványozott, azt sürgetve, hogy a PSZ mondja fel a kormánnyal 2013-ban kötött megállapodást. A sztrájkbizottság közleményben utasította vissza, hogy újabb béremelést követelnének, mint írták, fizetésemelési követelésük csak az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik. A szaktárca számításai szerint viszont a huszonötből három pont tartalmaz „rejtett” béremelési követelést, ezek a kötelező óraszám huszonhatról huszonkettőre csökkentésére, az órakedvezmények és pótlékok visszaállítására vonatkozó kérések, amelyek 18 százalékos pluszt jelentenek.