Bravúrral nyerhet az FTC Larvikban

Kézilabda. Nagyon kemény vizsga vár a Szegedre a Barcelona ellen a BL-ben

Salánki Miklós – 2016.02.20. 01:00 –

A magyar csapatok közül a legnehezebb feladat a Szegedre vár a Bajnokok Ligájában: Ancsinék vasárnap (17 óra, tv: Sport1) idegenben játszanak a Barcelonával. A Veszprém a Zagrebet fogadja (15 óra). A női BL-középdöntőjében az FTC idegenben a Larvikkal csatázik szombaton (19 óra, Sport1) a második helyért.
A gazdasági válság hatására több edző és játékos is elhagyta ugyan a spanyol kézilabdát, de ez nem látszik a Barcelona teljesítményén, amelynek célja a címvédés a férfi Bajnokok Ligájában. Ebben valószínűleg nem a Szeged fogja megakadályozni, amely októberben hazai pályán 30–28-ra kikapott a katalán csapattól.

Az előző idényben döntős Veszprém a 11. forduló után harmadik a csoportjában – hátránya egyetlen pont a Flensburg és a PSG mögött –, de továbbra is küzd az elsőségért, mert elkerülhetné a nyolcaddöntőt. A magyar bajnok a Zagrebet fogadja, amelyet idegenben, nagy csatában, 21–20-ra legyőzött, így a két pont megszerzése kötelező feladat. Xavi Sabaté, a Veszprém edzője nehéz mérkőzésre számít: „A Zagreb fiatal, folyamatosan fejlődő csapat. De itthon, hazai környezetben biztos vagyok benne, hogy jól fogunk játszani, és keményen harcolunk majd a győzelemért.

Kiélezett csata vár az FTC-re Larvikban, mert a női BL-középdöntő 1. csoportjában második magyar csapatnak csak két pont az előnye a norvég együttessel szemben. A Larvik a bajnokságban veretlenül áll az élen, a BL-ben azonban hazai pályán sem legyőzhetetlen. Nagy meglepetésre, a vendég francia Fleury 31–26-ra nyert Larvikban. A második hely megtartása azért is fontos lenne, mert így Zácsikék a negyeddöntőben – a Podgoricát és a Győrt elkerülve – a 2. csoport harmadik helyezettjével mérkőznének, amely a Szkopje vagy a Bucuresti lehet.

A Győr második a középdöntős csoportjában, a sereghajtó Sävehofot fogadta, amelyet idegenben 26–18-ra legyőzött. A tartalékos magyar csapat hozta a kötelezőt, és 32–26-ra nyert a svéd együttes ellen, s megerősítette a második helyét a Podgorica mögött.

A női KEK-negyeddöntőjében az Érd a francia Issy csapatával mérkőzik ma (17 óra, Sport1), kellemes meglepetés lenne a négy közé jutása.