Nem vesz részt a díjátadó gálán Hosszú Katinka

Úszás

Salánki Miklós – 2016.01.12. 01:24 –

Csütörtökön este adják át az év sportolóinak és edzőinek a díjat látványos gálán a Nemzeti Színházban. A Magyar Sportújságírók Szövetsége hagyományos szavazásán, 279 voks alapján már nyilvánosságra hozták az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét.

A női sportolóink között sorrendben harmadszor lehet győztes az úszó Hosszú Katinka,  aki 2015-ben a kazanyi világbajnokságon két arany- és egy bronzérmet nyert, s 200 vegyesen világcsúccsal győzött. A világbajnoknő edző férje, az amerikai Shane Tusup – Dárdai Pál és Plagányi Zsolt mellett – bekerült az dobogósok közé, s harmadszor lehet az Év edzője. A házaspár nem lesz ott csütörtöki a díjátadón. Hosszú Katinkáék elutaztak az Egyesült Államokba. Vasárnap este érkeztek Austinba, ahol a magyar világbajnok péntektől az Arena versenyén indul.

A csütörtöki gálán – amelyet a M4 Sport 19.30 órától élőben közvetít – a díjakat olyan egykori kiváló versenyzők, edzők adják át, akik maguk is szerepeltek a díjazottak között, például az olimpiai bajnok öttusázó Balczó András, a nemzet sportolója.

 

Nem vesz részt a díjátadó gálán Hosszú KatinkaCsütörtökön este adják át az év sportolóinak és edzőinek a díjat látvá...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. január 12.