Ismét állásbörze a Műegyetemen

Karrierépítési tanácsadással is készülnek a szervezők

MH – 2015.10.13. 10:28 –

Több ezer hazai és külföldi állás és szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak az álláskeresők október 14–15. között a 41. Műegyetemi Állásbörzén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi, K. épületében.

Az álláskereső rendezvényén a kiállítók 28 százaléka kínál szakmai gyakornoki programokat a (nem csak BME-s) hallgatóknak, több mint harmaduk pedig kifejezetten friss diplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keres. 

A mérnöki végzettség mellett többek közt informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is számtalan lehetőséget kínálnak.

„A legnagyobb igény idén ősszel is a villamosmérnökökre van, de közel 70 munkaadó kínál állást gépészmérnököknek és informatikai végzettséggel rendelkezőknek is. Több mint 50 cég kínál pozíciókat közgazdasági, 40 pedig pénzügyi területen. Műszaki menedzsert 47 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 42 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek 35-25-24 cég kínál állást. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is közel 20-20 cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. Az építő- és építészmérnökök pedig 14-13 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak. 33 kiállítónk pedig olyan pozíciókat is hirdet, melyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség. 

A munkaadók sokszínűségét jellemzi, hogy foglalkoztatottságuk 3 és 37 ezer fő közt mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 15–100 százaléka közötti, átlagosan 64 százaléka – foglalta össze Kiss Gergő szervező.A legtöbb meghirdetésre kerülő pozíció már online is elérhető a www.allasborze.bme.hu oldalon, az „Állásajánlatok” menüben. Okostelefonnal a mobil.allasborze.bme.hu oldalon három kattintással szűrhetőek az ajánlatok.

A szervezők karrierépítési tanácsadással is készülnek, így leszenek próbainterjúk, önéletrajz- és karriertanácsadás, pszichológiai tanácsadás, stílustanácsadás, idegen nyelvű programok, grafológiai elemzés, tréningek és előadások is.