Az Ericsson nyitott innovációs teret alapít Budapesten

A Garázs a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít

2015.05.27. 16:55 –

Az Ericsson nyitott innovációs teret alapít budapesti kutatás-fejlesztési központjában, az  úgynevezett "Garázs" teret biztosít a mobil szolgáltatók, a vállalkozások, a fejlesztők, az egyetemek és a végfelhasználók együttműködésére - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Az új technológiai inkubátor laboratórium az infokommunikációs technológiai (IKT) iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint a felhő alapú infrastruktúra, a virtualizáció, az 5G és az IoT (Internet of Things).

A nyitott innovációs tér tevékenységei közé tartozik majd a technológiafejlesztés, integráló tevékenységeken keresztül megvalósuló szorosabb együttműködés, közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése az operátorok és a vállalkozások számára.

Valter D'Avino, az Ericsson nyugat- és közép-európai régiójának vezetője kifejtette, hogy a Garázs első lépésként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd. Hozzátette: "Úgy gondoljuk, hogy ez a terület átalakítja majd az új szolgáltatások piacra kerülését."

A közlemény idézi Péceli Gábort, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektorát, aki a közlemény szerint elmondta: "Ez az új kezdeményezés meglátásom szerint eszköz arra, hogy közös tevékenységeinket egy magasabb szinten folytassuk, ahol az iparág kiaknázhatja az eredményeinket és építhet rájuk. Kutatómunkánk ipari alkalmazása inputként szolgálhat az oktatásunk számára, és a mérnökök új generációját vértezheti fel ezzel a naprakész és gyakorlati tudással." A rektor hozzátette, hogy a BME már több mint 23 éve együttműködő partnere az Ericssonnak. 

Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a közlemény szerint nagyszerű kezdeményezésnek tartja az Ericsson Garázst. Véleménye szerint  "remek hely lesz, ahol valamennyi szereplő összefoghat, együttműködhet egymással és a különböző iparágakon átnyúló innovatív szolgáltatásokkal jelenhet meg a piacon."