Albumon a Liza, a rókatündér főcímdala

A Nemzeti Filmalap második legnézettebb filmje még mindig látható a mozikban

MH/ MTI – 2015.05.18. 15:37 –

Megjelent a Liza, a rókatündér filmzenealbum. Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmjének zenéje több mint százhatvan digitális zenemegosztó oldalon érhető el.

Liza576x356A Filmteam kiadásában napvilágot látott a Liza, the Fox-Fairy Original Motion Picture Soundtrack című korongon Tövisházi Ambrus (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band) és Csengery Dániel zeneszerző dallamai mellett a Geronimo zenekar előadásában hallható a Jäätynyt Sade című finn western zene is felcsendül, illetve a Dance Dance Have A Good Time című dalból készült remix is hallahtó.

"A számokat rövid filmrészletek kötik össze: emblematikus mondatok az őrmestert alakító Reviczky Gábortól, Lizától, amint rókatündérré változik, vagy a haspók Károlytól, aki a Lekváros gombapörkölt látványára elragadtatottan kiált fel" - tudatta a kiadó.

A Liza, a rókatündér immár tizenharmadik hete szerepel a mozik műsorán és a 10-es nézettségi toplistán. A film nézettsége meghaladta a 105 ezer nézőt, ezzel a Magyar Nemzeti Filmalap történetének második legnézettebb filmje lett.

A filmzenealbum megjelenésével egy időben készült el a produkcióhoz köthető negyedik videoklip, amelyet az Tövisházi Ambrus által szerzett melankolikus dal, a Forever (My Love) ihletett. A dalt a Lizát alakító Balsai Móni énekli japánul, a hatvanas évek popdalaihoz illő romantikus és túláradó szöveget Eiko Toda jegyzi.

Május 22-én pénteken este Rókatündér-bulit rendeznek a fővárosi Fogasházban. A zenét Dj Tomy Tani alias Erik Sumo, vagyis Tövisházi Ambrus szolgáltatja, majd Dj Szabó Simon szetje hallható. A kisteremben karaoke lesz például a Dance Dance Have A Good Time című szám japán szövegével.