Belföld
Úgyse sikerül?
Nincs csoda, csak hit és profizmus leginnovatívabb magyar faluban

A konferencián azt is megtudtuk, hogy fóliasátraiknak köszönhetően a gazdálkodás gyakorlatilag az év tizenkét hónapjában zajlik. És, hogy mit termelnek Észak-magyarország legnagyobb ökogazdaságában? A bio minőségű konyhakerti - és fűszernövények mellett termékpalettájuk meglehetősen nagy hányadát teszi ki a levendulatermesztés, ez utóbbiból kézműves portékákat készítenek. Vegyszermentes termékeikhez primőr áruként és feldolgozott formában is hozzá lehet jutni. És ami talán a legfontosabb, jó ízű, helyben termelt zöldáruikra egyre nagyobb az érdeklődés, ma már Észak-Magyarország legfelkapottabb éttermeinek szállítanak be. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az apró abaúji falu évről-évre egyre több helybélinek ad munkát és mindenekelőtt jövőképet. Vagy, ahogy a település vezetője értékelte a sikert, „ma már egyre kevesebb az úgyse”.