Szerelem és egyéb nyűgök

Szek(a)szualitások(k) – musical komédia a Spinozában

Őry Mariann – 2015.05.08. 20:56 –

Szellemes zenés vígjátékban meséli el férfi és nő szerelmét és kínlódásait Pethő-Tóth Brigitta és Gencsev Gábor.

studioszinhaz allo

Május negyedikén, a Spinoza Színházban mutatták be a Szek(a)szualitások(k) című musical komédiát. A kétszereplős darab a Nő és a Férfi története, Ádámtól és Évától jutnak el a Rém rendes családot idéző házaspárig. Pethő-Tóth Brigitta és Gencsev Gábor (aki a darabot írta és rendezte is) egymáshoz lazán kapcsolódó jelentekben brillírozik, olyan élethelyzeteket mutatnak be, amelyeken a néző önfeledten nevet, de a keserédes önreflexiót sem ússza meg. Ismeretlen ismerőseink az egymást tökéletesen félre értő férfi és nő, a kínosan rossz randevú szereplői, de az a pár is, akik – bemutatva a férfi és nő időtlen idők óta rótt köreit – tíz perc alatt tudnak le egy kétéves kapcsolatot, mindenestül. A klasszikus kabarétréfák mellett a jelenetekben bőven vannak üdítően friss poénok, szellemes helyzetkomikumok is. A színészek profizmusát jelzi, hogy játékukba pont a kellő mértékben vitték bele a műfajban szokásos manírokat.

A darab nagy erőssége a zenéje, az egyébként főleg a rockzene műfajában alkotó Tom de Lille elsőre is megjegyezhető slágereket alkotott. Nagyszabású az első duett, amelynek fogós dallama újra és újra visszaköszönt a jelenetek között, emlékezetes és szenvedélyes a kétszer is elővett tangó, ahol kibontakozhatott az énekesnek is kiváló Pethő-Tóth Brigitta.

A Szek(a)szualitások(k) szórakoztató és szerethető darab, fergeteges humorral és emlékezetes zenével. A darab a nyári szünet után ősszel tér vissza.