Elhunyt Bajor Imre színművész

A nagyközönség a Szomszédok Oli uraként és a Família Kft.-ből ismerte meg

MH/OK – 2014.08.06. 15:23 –

Szerda reggel hosszú betegség után egy budapesti kórházban elhunyt Bajor Imre. A színművész 57 éves volt.

Bajor Imre +

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten, Bajor Rezső és Hodálik Judit gyermekeként. Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban már tizenkilenc évesen elkezdte. 1989-től a Játékszínben játszott, később pedig szabadúszó színész lett. Színházi pályája során negyven bemutatóban szerepelt. A kilencvenes évektől a Rádiókabaré állandó szereplője lett, a híres „én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó...” refrén tőle származik.

A színház mellett a filmezésre is nagy figyelmet fordított. Tizenegy mozifilmje mellett több tévéfilmben is feltűnt. A nagyközönség a Família Kft.-ben és a Szomszédok Oli uraként ismerte meg. Három éven keresztül játszotta a fodrászt, akiről bár soha nem volt kimondva, többek szerint is az első homoszexuális karakter volt a magyarországi tévézésben. Hosszú ideig szerepelt az RTL Klub Heti Hetes című műsorában is.

Bajor élete 2008-ban vett szomorú fordulatot, amikor egy Fészek klubhoz hasonló zártkörű művész kocsmát nyitott, amibe minden pénzét befektette. A Kicsihuszár nehezen indult és egy évvel a nyitás után már árulnia kellett a helyet, mert a kevés vendég miatt veszteséges volt a vállalkozás. A hírt sokáig tagadta, de egy évvel később végleg bezárt a hely.

2010-ben már arról nyilatkozott, hogy egészségügyi problémái és anyagi helyzete miatt teljesen összeomlott az élete, az év elején pedig kimerültség miatt kényszerpihenőre vonult, hosszú hónapokig pedig antidepresszánsokat kellett szednie, amit később alternatív gyógymódra cserélt le.

A Karinthy-gyűrűs, a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével kitüntetett színészművész és humorista évek óta betegeskedett. A halálhír az agydaganatos megbetegedés ellenére váratlan volt, sokkolta Bajor családját és környezetét.

 

Forrás: vs.hu, velvet.hu, nlcafe.hu, mti.hu