Átadták a Szabad Sajtó-díjakat

A Kanadai Magyar Hírlap nevű online újság is díjazott

MH/MTI – 2015.03.14. 15:54 –

Az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány által odaítélt díjat idén Grecsó Krisztián költő, író, Pápai Gábor karikaturista, a Népszava munkatársa és a Kanadai Magyar Hírlap nevű online újság kapta meg. Posztumusz ítélték oda a díjat a 2013-ban elhunyt Hovanyecz László újságírónak, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettesének.

lead GrecsóGrecsó Krisztián költő, író (j) átveszi Kránitz Lászlótól, az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány elnökétől (b2) és Tóbiás Józseftől, az MSZP elnökétől (b)  Szabad Sajtó-díjat Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban 2015. március 14-én. MTI Fotó: Szigetváry ZsoltTóbiás József szombaton Budapesten a Szabad Sajtó-díj átadásán emlékeztetett arra, hogy 1848 egyik leghatározottabb követelése az volt, hogy legyen szabad a sajtó. Véleménye szerint a szabad sajtó nem az állam, a kormány ellensége, hanem a demokrácia védőbástyája. Akiszabad sajtót követel, az egyben szabad hazát követel - fogalmazott.

Tóbiás József jelezte, hogy a MSZP a nemzeti ünnepen, vasárnap mind a 106 egyéni választókerületben tart ünnepi megemlékezést. Beszédét azzal zárta: "éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!"

Kránitz László, az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke elmondta, hogy 1994-ben adták át először a Szabad Sajtó-díjat. Az alapítványi elnök szerint a díjnak most is van aktualitása, hiszen az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy a hatalmon lévők minden eszközt bevetve próbálják akadályozni azon médiumok működését, amelyek az övéktől eltérő véleményt képviselnek.

Az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány által odaítélt díjat idén Grecsó Krisztián költő, író, Pápai Gábor karikaturista, a Népszava munkatársa és a Kanadai Magyar Hírlap nevű online újság kapta meg. Posztumusz ítélték oda a díjat a 2013-ban elhunyt Hovanyecz László újságírónak, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettesének.

A díjátadón mások mellett jelen volt Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke és Mesterházy Attila volt pártelnök is.