Jakab Péter szerint a cigányság a rendszerváltás óta zsarolja a magyarságot

Ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét 2010-ben Jakab Péter

MH – 2019.02.21. 10:39 –

„A cigányság az elmúlt húsz évben a rasszizmus varázsszavával zsarolta a többségi társadalmat” – ezzel az indulatos, ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét 2010-ben Jakab Péter, aki a miskolci közgyűlésben cigánybizniszről, követelőző és a pénzüket tankönyv helyett alkoholra elherdáló roma szülőkről, diákokról értekezett. Itt az újabb botrányos megnyilvánulás a Jobbik frissen kinevezett frakcióvezető-helyettesétől.

jakab péter lead

Fotó: MTI-Máthé Zoltán

Jakab Péterről az elmúlt napokban újabb és újabb botrányos videók láttak napvilágot. Itt az újabb bizonyíték a Jobbik frissen megválasztott frakcióvezető-helyettesének rasszista énjéről.

Cigányozós felszólalással indította karrierjét
Miután a jobbikos politikus 2010 októberében a Jobbik kompenzációs listájáról bejutott a miskolci döntéshozásba, egy indulatos, ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét. A közel tízperces felszólalásában javarészt a környékbeli romákat becsmérelte.

Lyukóvölgyben már nincs is olyan roma család, amelynek ne lenne LCD-tévéje, hifiberendezése, a kocsmák egyre jobban mennek, de azért a cigánygyerek még mindig nem jár iskolába, a szülő még mindig nem dolgozik.

Lyukóvölgyben már nincs is olyan roma család, amelynek ne lenne LCD-tévéje, hifiberendezése, a kocsmák egyre jobban mennek, de azért a cigánygyerek még mindig nem jár iskolába, a szülő még mindig nem dolgozik. 

Hozzátette, hogy a helyi cigányok a felesleges energiáikat nem a munka világán keresztül vezetik le, így marad számukra a bűnözés és a közrend folyamatos zavarása. 

A cigányság az elmúlt húsz évben a rasszizmus varázsszavával zsarolta a többségi társadalmat. ...a miskolciaknak elegük van, és bele is fáradtak a több évtizedes zsarolásba – hangzottak a jobbikos politikus intelmei, akit felszólalás végén nyugalomra intett Kriza Ákos, miskolci polgármester. „Képviselő úr, köszönjük szépen a felszólalását, de kérem szépen, legközelebb a gőzt a közgyűlés előtt eressze ki, és próbáljunk meg nyugodtan tárgyalni” – szólt a hőzöngő Jakabnak a figyelmeztetés.

Nem ez volt az első rasszista vagy antiszemita megnyilvánulása a jobbikos honatyának, amelyre mostanában derült fény.