Babucs ZoltánA románok magyar kártyája

A román állam a Beke-üggyel ismét vihart kavar, de jobb, ha észben tartják: az erdélyi székelyek és magyarok fenyőerdőként dacolhatnak a hegyen túlról rájuk rontó viharral

Babucs Zoltán – 2018.07.09. 03:56 –

Románia gőzerővel készül a december 1-jei „nagy egyesülés” centenáriumára, amikor a Nagy Háború végén az antant jóváhagyásával megindult, hogy a forradalmi zűrzavarba taszított Magyar Királyságból akkora területet hasítson le, amennyit bír és nem szégyell. Gyulafehérváron mindent megígértek az erdélyi nemzetiségeknek, ám ebből a mai napig szinte semmi sem valósult meg. Most – az államhatalom erejét és a székely „szeparatizmus” létezését bizonyítani akarván – az évfordulóhoz közeledve ismét előhúzták a magyar kártyát, amellyel Órománia lakosságát lehet a legjobban riogatni, s a két kézdivásárhelyi székely „terroristát”, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt törvénytelen módon, politikai indíttatásból – ötévi börtönnel sújtva – álarcos rohamrendőrök hadával vitték el.

Emlékezhetünk rá, hogy 2015. december 1-jén, Kézdivásárhelyen is demonstratív célzattal tartott katonai parádét a román hadsereg, amelynek „hegyen túli” nézőközönségét autóbuszokkal szállították oda. Aznap letartóztatták Beke Istvánt, majd Szőcs Zoltánt, akiket azzal vádoltak, hogy Háromszék Párizsában akartak petárdákkal (!) pokolgépes merényletet végrehajtani. Már a vád is nevetséges volt és gyenge lábakon állt, hiszen Beke Istvánék alig egy kőhajításnyira laknak Gábor Áron szobrától, s egy székely sem olyan ostoba, hogy a vérei által lakott szülővárosa főterén hajtson végre bármiféle terrorcselekményt, amikor azt más, román városban nagyobb hatásfokkal tehetné meg. Bukarestben döntöttek, s a HVIM erdélyi szervezetének megbénításával üzentek a székelyeknek, hogy tőlük bizony ne is számítsanak a székely autonómia megadására. Akkor a Beke-ügy óriási felháborodást váltott ki nemcsak a Székelyföldön és Erdélyben, de hazánkban is – és egészen Brüsszelig eljutott híre –, amelyet tavaly a románok azzal „jegeltek”, hogy tizenegy havi vizsgálati fogság után ejtették a terrorizmus vádját, és a vádlottak napra pontosan annyi börtönbüntetést kaptak tiltott pirotechnikai eszközzel elkövetett bűncselekményért, mint amennyit előzetesben töltöttek. Most másodfokon a bukaresti Ítélő- és Semmítőszék terrorizmusra hivatkozva a két székelyre öt-öt év szabadságvesztést szabott ki július 4-én oly módon, hogy pár óra múlva már letartóztatták őket.

Mi lehet az ügy hátterében? Tudjuk, George Soros és elvbarátai mit műveltek Ukrajnában, Macedóniában és Szlovákiában. Nálunk is próbálkoztak, de beletört a bicskájuk. Most Romániát akarják destabilizálni, hogy a zavarosban halászva sütögessék pecsenyéjüket. Ehhez asszisztálnak azon román honatyák, akik a minap benyújtották azt a törvényjavaslatot, mely alapján börtönnel lehet bárkit sújtani, aki az ország integritása ellen van, beszél, avagy tiltott jelképeket használ. Rendkívül sötét jövő elébe nézünk, innentől még jobban üldözni fogják a székely jelképeket, a magyar zászlót és a magyar szót, melyek nem a román nemzet homogenitását erősítik. Ceausescu szelleme újfent a Kárpátok között kísért, a kommunista emlőkön nevelkedett apparatcsikok a régi iskola alapján akarják megfélemlíteni az erdélyi magyarokat és székelyeket. A székely autonómia ügye évek óta napirenden van, és bár a Minority SafePack egymillió­nál is több aláírást gyűjtött össze az európai őshonos nemzetiségek jogai­nak elismertetése végett, az unió ez idáig nem lépett semmit, de a románok már választ adtak legújabb törvényükkel és Beke Istiék letartóztatásával. Isti családja Kézdivásárhely közösségének megbecsült tagja, édesapja nagy köztiszteletnek örvend. Ő maga is becsületes, családját szerető ember, aki minden eddigi cselekedetével nemzetét szolgálta; ha kellett, zsákot cipelt a gátra, amikor nemrég Oroszfalut elöntéssel fenyegette a Feketeügy. Táborokat szervezett a székely gyermekeknek, gyűjtött barátaival a szegény sorsú családok megsegítésére. Mi a bűne? A románok szemében az, hogy nem tud és nem is akar románná válni, hanem székelymagyarként élni szülőföldjén, így ezek alapján nem csak ő, hanem az összes erdélyi magyar potenciális bűnös lehet. Mi lesz a következő lépés?

Románia történelme féligazságok halmaza, Erdélyt telepakolják ortodox templomokkal – amelyek zöme vakolatlanul áll és felveri a gaz –, bizonyítandó, hogy ők előbb ott voltak, mint mi. Erdélyben másfél millió nemzettársunk él, s nem tanácsos a székelyek bajuszát húzogatni, mert bozgorozhatják ottani nemzetrészünket, a székely régebb óta áll őrt a Keleti-Kárpátok hajlatában, mint ahogy az első román jövevények bekéredzkedtek hozzánk az Árpádok uralma alatt. Kányádi Sándor szavaival élve a székely olyan, mint fent a Hargitán és a Keleti-Kárpátokban lévő szálfenyő: a viharban meghajol, s amikor már nem bír annak ellenállni, derékban kettétörik. A román állam a Beke-üggyel ismét vihart kavar, de jobb, ha észben tartják: az erdélyi székelyek és magyarok fenyőerdőként dacolhatnak a hegyen túlról rájuk rontó viharral. Nincsenek egyedül, az anyaország mellett a Kárpát-medence és a világban szétszóródott magyarság is mögöttük áll. Kézdivásárhelyen szombaton adtak tiltakozásuknak hangot a felháborodott székelyek, Budapesten pedig szerdán kerül sor hasonló megmozdulásra. Valami tehát elkezdődött…
Meddig mennek el az amerikai rakétapajzs mögött ülő, Soros-dollárokkal kitömött domnulék és taláros bírák, most, amikor a Beke-üggyel huszonegyes kártyajátékukban tizenkilencre lapot húztak? Bízzunk benne, hogy mind többen emelik fel szavukat ezen égbekiáltó igaz­ságtalanság ellen, köztük a magyar kormány is, mert a kézdivásárhelyi Beke István Attila nemcsak román, hanem magyar állampolgár is.