Trafik: Dohányipari multi a háttérben?

A A A
Lázár János államtitkár egy amerikai céget gyanít a botrány hátterében
Lázár János szerint egy amerikai dohányipari multi állhat a dohánybolti koncessziók kiosztása körüli botrány mögött. Az államtitkár szerint a pályázatok nyerteseinek 90 százalékánál az ellenzéki sajtó sem tudott fideszes kötődést kimutatni.

 

Az államtitkár szerint az amerikai dohányipari multicég először Brüsszelben lobbizott, majd a törvény elfogadását próbálta megakasztani, végül politikai lejárató akciót szervezett. Lázár János szerint az illető cégnek súlyos érdeksérelmet okozott az átalakítás.

„Világosan megüzenték nekünk, hogy mindent el fognak követni az új rendszer július 1-jei bevezetésének megakadályozására. Egy ekkora üzletnél nem számít néhány százmillió forint egy kommunikációs kampányra” - mondta Lázár János a Heti Válaszban megjelenő interjúban. Az államtitkár - aki a lap szerint a „trafiktörvény fő szorgalmazója” volt - kizártnak tartja, hogy szervezett csalássorozat történt a dohánybolti koncessziók kiosztása során.

Lázár János szerint Hadházy Ákosnak, a Fidesz szekszárdi helyi képviselőjének állításai sem bizonyítják, hogy valóban csalás történt. „Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról. (...) Ha csupán ennyi történt, abban nem látok kivetnivalót, ugyanis a pályázatokról nem a polgármesterek döntöttek, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. világos és méltányos szakmai szempontrendszer alapján” - áll a csütörtökön megjelenő interjúban.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 7

Hozzászólások:

Az meg sem fordult a fejében, hogy a húszezer csődbemenő kisboltban a tulajdonosok fele fideszes...

De hanem fideszes azok a boltok biza tönkremennek!

Kedves János!

A multinak teljesen mindegy hogy milyen kiskereskedővel köt szerződést, sőt a jelenlegi helyett csak a tizedével kell foglalkozni, ami gondolom nem egy hátrány részükre.
"méltányos szakmai szempontrendszer alapján”-ezzel csak az a gond hogy a pályázati elbírálásoknál az "üzleti terv" a legnagyobb hangsúly az elbírálás során, ami magában hordozza a korrupció lehetőségét. Nagyon kíváncsi lennék ezekre az üzleti tervekre, annak tükrében hogy az általuk ismert kiskereskedelmi haszonkulcs 5%környékén mozgott! Ezeket, a haszonkulcs emeléséről esetleges információkat ki az aki kiszivárogtatta? A tőzsdei kereskedelemben ezt büntetik.
Ezt a pályázati kiírást egy közepes képességű jogász is egy hét alatt megírta volna, de gondolom az apparátus is, élükön Gyulai Zsolttal azért több százezer forintos fizetésekért végezték.(Meló a haveroknak állami pénzből!)
Ez az igazi maffia!

Sokan belepisilnek a medence vizébe, de nem a trambulinról!!!!!!!!!

Tisztelt MSZP ! Önök elfelejtették, hogy 8 évig az önök emberei kerültek minden posztra. Az ellenzéki javaslatokat mindet lesöpörték. Szószerint. Most meg elvárnák, hogy a farok csóválja a kutyát, ahogy az SZDSZ tette önökkel. Köszönjük, ebből nem kérünk.