Kissé javult Schumacher állapota

A A A
A hétszeres F-1 győztes német versenyző súlyos síbalesetet szenvedett
Kissé javult a francia Alpokban vasárnap síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapota. A korábbi hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta az éjszaka folyamán újabb műtéten esett át, melynek során egy hematómát távolítottak el az agyából. Az orvosok szerint bukósisak nélkül Schumachernek esélyese se lett volna a túlélésre. A volt Ferrari pilóta két kijelölt sípálya között siklott le és amikor bukott egy sziklához csapódott.

A korábbi hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta az éjszaka folyamán újabb műtéten esett át, melynek során egy hematómát távolítottak el az agyából.
A hétfőinél "jobban kontroll alatt tartjuk a helyzetet, azt azonban nem mondhatjuk, hogy túl van a veszélyen" - közölte a grenoble-i kórház keddi sajtótájékoztatóján Jean-Francois Payen anaesthesiológus.
"Időt nyertünk, de fenn kell tartanunk a folyamatos felügyeletet" - tette hozzá.

 A Méribelnél síelő, e hét pénteken 45 éves Schumacher a francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. Vasárnap 11 óra körül két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebességgel bukott, és feje egy sziklának csapódott. A méribeli síparadicsom igazgatója szerint tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították. 

Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet, amelyet követően előbb egy moutiers-i, onnan pedig délután egy grenoble-i kórházba szállították - ekkor már kómában volt -, s ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte. Pályafutása során több balesetet is szenvedett, ezek közül a legsúlyosabbat 1999-ben Silverstone-ban.

Az autósport legnagyobbjai - élükön Sebastian Vettellel és Felipe Massával - egymás után kívántak felépülést a korábbi versenytársnak, csakúgy mint több más sportág német sztárjai, köztük a kosaras Dirk Nowitzki, a futballista Lucas Podolski és a teniszező Sabine Lisicki.
 

 

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 23

Hozzászólások:

Schumi, Ne add fel....!!! Veled vagyunk....!!! Ne így fejezd be...!!!

Nagyon sajnálom a szimpatikus embert és versenyzőt. Gyógyulást kívánok neki!

Remény... reméljük túléli... olyan nagyszerű ember!

Jaj ne, gyógyuljon meg !!!

Imádkozzunk Sumiért! Ha sokan megtesszük ma, akkor Isten talán meghallgatja kérésünket, és nem hívja el!
Veled vagyunk Schumacher!

Kedves Sumi ! Legyélszíves meggyógyulni, Isten segítségét is kérem a felépülésedhez !

Igazán sajnálom, valóban egy nagyszerű és eredményes sportember életéért küzdenek az orvosok, valamint szervezete. Gyógyulását kívánom.
Mj.: Még aktív versenyzői korában, amikor sorra aratta a VB címeket, a futamok közben mutatott olykor erőszakos vezetői stílusa kapcsán mondottam, hogy ez a "mindenáron való" győzni akarása lesz egyszer a veszte. Sajnos, bekövetkezni látszik, bár őszintén remélem, hogy felépül, amit szívből kívánok neki.
(hasonlóak várhatnak: HAMILTONRA is?!)

Igazán sajnálom, valóban egy nagyszerű és eredményes sportember életéért küzdenek az orvosok, valamint szervezete. Gyógyulását kívánom.
Mj.: Még aktív versenyzői korában, amikor sorra aratta a VB címeket, a futamok közben mutatott olykor erőszakos vezetői stílusa kapcsán mondottam, hogy ez a "mindenáron való" győzni akarása lesz egyszer a veszte. Sajnos, bekövetkezni látszik, bár őszintén remélem, hogy felépül, amit szívből kívánok neki.
(hasonlóak várhatnak: HAMILTONRA is?!)

végtelenül rossz, sátáni példa, amit ez a figura a világnak, pl. a fiataloknak üzen. Hasznos munka - semmi, istenkísértés - végtelen, PR = végtelen, értékteremtésnélküli végtelen gazdagság lehetősége - az igen, - de: emberi érték, teljesítmény === 00.

gondold át újra - legalább egyszer -, hogy ennyi butaságot még egyszer ne írj le!

Az autóversenyzés mint minden technikai sport, rendkívűl hasznos a tudományos és technikai fejlődés szempontjából.
Ha Ön vásáról egy kocsit, abban megtalálhatóak azok a technikai újdonságok, amiket előszőr az autóversenyzés eredményessége céljából találtak ki, fedeztek fel. Ezek minden gépkocsiba ülő érdekét szolgálják.
Nyílván, a versenyzés kockázatvállalás nélkül nem megy. Egy ilyen klasszisnak, mint Sumi, lételeme a kockáztatás, ezért hétszeres világbajnok. Persze ez nem mindig jön be, ami korábbi balesetei is bizonyítanak.
Akárhogyan is, Sumi neve fennmarad, viszont Önre, a kutya sem fog emlékezni!

Cö-cö-cö.
Sokra megy a nevével agyhalottan. Gyógyuljon fel ettől függetlenül. Unalmas már a fiú, meg a dodzsem is.

Csrernobilban helikopterpilóták mentettek,- nevüket, sajnos, nagyon kevesen tudják. Meghaltak, kínhalálban, de - a haláluknak VOLT ÉRTELME.
Fukusimában, pl. földmunkagépkezelők kockáztatták, kockáztatják az életüket, - másokért, értelmes emberi célokért. MUNKÁJUKNAK VAN ÉRTELME.
Örök hála és dicsőség - ezekért a névtelen hősökért, és - jellemző pl. néhány fenti hozzászólóra, hogy nem ők számukra az igazi EMBEREek.
Hanem egy s, akinek egyetlen egy volt a lényeg, mindig, egész kis életében: bármi-MINDEN áron a győzelem, és a mindenekelőtt: a PÉNZ, a PÉNZ, a PÉNZ. Az őt közelről ismerők mondják, ld a sajtót.

A névtelen hösőknek emelik a hősi emlékműveket. Ezeket az emlékműveket megkoszorúzzák, emlékezve hős teteikre. De ne a neveken lovagoljon, hanem azon gondolkodjon el, hogy mi haszna az emberiségnek az autóversenyzés újításaiból, ami a versenyek eredményességének a növelése érdekében történik, és amit az autóipar azonnal hasznosít, pl. az Ön érdekében is! A helyzet az, hogy autóversenyzés sofőr nélkül nem megy, Sumiékra egyenlőre szükség van.

Hát igen, a nagy emberek nagy nevei fennmaradnak, tán, mert a történetírókra ez jellemző, - egy kaszt, oda-vissza.
caligula, nero, napoleon, lenin, hitler, sztalin, berija, grosz_karoly, kadar, rakosi, dr_mengele, kalasnyikov (...néhány tíz-százmillió áldozat), hosszú a "történelmi" sor. Egy benne sumi is...
De jó lenne soha NEM köztük lenni!
De te legyél velük egy bödönben, ha az esik jól, és úgy imádodk őket!

Sumit Caligulához, Néróhoz, Leninhez, Sztálinhoz, Hitlerhez hasonlítani..... Önnek sűrgössen orvosra van szüksége! Ne habozzon máris keresse fel!

Ha nem is sátáni, de cirkuszi atléta. Sok üres ember ilyenekkel tud azonosulni. Lesz ilyenekre igény.

Jól tud dodzsemezni.

Még aktív versenyző korában (nem a versenypályán) már egyszer megkísértette a halál. A tengeren hajózott a yachtjával és beugrott a vízbe úszni. El sodródott a hajótól amihez csak a rendkívüli fizikai állapota miatt tudott csak nagy nehezen visszaúszni. Saját elmondása szerint, hajszálon múlt az élete. Akárhogy is volt, van, mielőbb gyógyuljon meg, ezt kívánom.

Kedves dragonyos,
fordítva ülsz a lovon, (nem vagy egyedül, veled lehet pl. H is),
s kísértette az urat, aki megengedte, hogy folytassa, szerintem igencsak hitványul gyakorolt földi létezését.
Ma s tán egy hajléktalan-menhelyen takarítónak sem alkalmas, mentális szintje alapján. {munka=0, szeretet=0, alázat=0 /// gőg=végtelen, ...}, ...Lehet, hogy kap még egy esélyt arra, hogy emberré váljon...
de az más, egészen más, mint az eddigi "élete"...

dragonyos
Iszonyat hova hülyülnek az újságnyelők.

Ki néz szeme a halállal? Egy idős ember, akit éjszaka saját házában agyonvernek a füstösök vagy a félnótás, aki a yachtról - ha így volt - egyedül ugrál? Az ugráló saját baromságával néz szembe.

Ön melyik "bátor" halált választaná? A yachtot gondolom - csak nem is ugrálna - mert nem hülye.

Gyógyuljon fel.
De elég már a heroikus küzdelemből, meg szembenézett a halállal.

Tessenek ellátogatni egy rákos osztályra, ahol kisgyerekektől kezdve sok ember van és minden héten új jön közéjük és elmegy egy-kettő. Na ők néznek szembe a halállal. És micsoda kínok között.

Bizzunk Istenben, mást nem tehetünk.

Milyen érdekes, az elöbbi kommentem mehetett, az áderé nem................