Orbán: Magyarország erősebb, mint volt

A A A
A miniszterelnök szerint 532 milliárdot adna az ellenzék a bankoknak
Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXV. kongresszusán, Budapesten szombaton. A miniszterelnök az 1241 érvényes szavazatból 1240-et kapott. A küldöttek a Millenáris Parkban megválasztották a Fidesz négy alelnökét is: újra bizalmat szavaztak Kósa Lajosnak (1236 szavazat), Pelczné Gáll Ildikónak (1160 szavazat) és Pokorni Zoltánnak (1082 szavazat), a leköszönő Varga Mihály helyett pedig Lázár Jánost (1005 szavazat) választották alelnökké.

Magyarország működik, erősebb, mint volt, és jobban teljesít, mint korábban – mondta Orbán Viktor újraválasztott pártelnök, miniszterelnök a Fidesz XXV. kongresszusán szombaton.

Beszéde elején úgy fogalmazott, hogy 2010-ben, amikor elvállalta a miniszterelnökséget, nem tolongtak a jelentkezők: egyikük már „a ciklus közben nyúlcipőt kötött”, és lasszóval kellett keresni bátor utódját. A „casting” győztese gyorsan az emberek nyakába sózott egy megszorító csomagot, végül ő is angolosan távozott. Szavai szerint a baloldali kapitányok itt hagyták Magyarországot, a zátonyra futtatott hajót, és egy luxusjachtról nézték a süllyedését. Mostanra azonban megint vonzó a kormánykerék, mert a hajó újra működik – mondta Orbán. 

 

Kihúztuk a gyufát

 

A miniszterelnök azt mondta, az ellenzék a jövő évi parlamenti választást arra akarja majd felhasználni, hogy eltörölje a bankadót, a különadókat, a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, és újra szabad kezet adjon a bankoknak, a spekulánsoknak és a multiknak.A kormányfő szerint az újabb rezsicsökkentéssel a kabinet végképp kihúzta a gyufát, ezért mindenki fel fog vonulni Magyarországgal szemben: bankárok, multinacionális cégek, brüsszeli bürokraták és az ő „hazai apródjaik”. Bármire készek, hogy visszacsinálják a rezsicsökkentést, visszaszerezzék az eddig elveszített pénzt, és megakadályozzák a program folytatását; „ez itt már a nehézfiúk klubja” – mondta az újraválasztott pártelnök.

 

532 milliárdos megszorítást akar a baloldal

Orbán szerint 532 milliárdos megszorítást jelentett be előre az ellenzék, ezt mind a bankoknak, multiknak akarják adni. A választást arra használják, hogy a bankadót, a multiadót, a rezsicsökkentést eltöröljék, ennek érdekében nem lesznek tekintettel semmire és senkire – tette hozzá. A miniszterelnök emlékeztetett, a magyar embereket a volt kommunisták adták a bankárok, spekulánsok kezére. „Ez az igazság: a pufajkát öltönyre cserélték, de a mentalitás ugyanaz. Lehet, hogy fiatalabbak, de ahol vannak dinoszauruszok, ott vannak bébiszauruszok.”

2014 a rezsiharc éve lesz, és a harc terepe a választás – mondta Orbán. Úgy fogalmazott, a helyzetet felmérték, erőiket számba vették, és minden jel arra mutat, hogy Magyarország polgárai felsorakoztak, a küzdelem sikeres megvívásához szükséges nemzeti egység létrejött, és fennáll.

Sértetlen a kétharmad

A pártelnök hozzátette: a kormány egységes, a parlamenti kétharmad sértetlen, hazánk ma már elég erős ahhoz, hogy a győzelem esélyével bocsátkozzon egy ilyen nehéz hazai és nemzetköz küzdelembe. „Magyarország nem hagyja magát, nem vagyunk és nem leszünk Európa szolgái – szögezte le. – Nem vagyunk és nem leszünk sem a bankok, sem a nagyvállalatok szolgái, mi magyarok a magunk urai vagyunk, és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, miként seperjünk a saját házunk táján.”

Orbán rögzítette, meg fogják védeni Magyarország gazdasági függetlenségét és a méltányos közteherviselés érdekében tett legújabb lépést, a rezsicsökkentést is. A jövő évi választás előtti munka elvégzésére buzdította a Fidesz XXV. kongresszusának résztvevőit. Minden voksra szükség van, és az összes begyűjthető szavazatot be is kell gyűjteni – mondta a tanácskozást záró beszédében a kormányfő, felhívva a résztvevők figyelmét, hogy ehhez mindenkinek minden munkát el kell végeznie a maga területén, nem lehet kiengedni, lazítani, lustálkodni. „Győzni fogunk, de csak úgy […], ha fel tudunk nőni a feladathoz” – hangsúlyozta.

 

Szavait azzal zárta, hogy Magyarországnak már csak egy csatát, a gazdasági függetlenség csatáját kell megnyernie. „Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, nem ad bele mindent és nem teszi meg azt, amit a helyzet megkövetel, az jön nekem 25 évvel” – mondta a politikában eltöltött éveire utalva.

 

A küldöttgyűlés kezdetén

A küldöttek és a meghívottak tíz órára teljesen megtöltötték a rendezvénynek otthont adó épületet. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tíz óra után néhány perccel érkezett, majd a Fidesz nagygyűléseiről látható képeket vetíttek ki.

A résztvevőket Tarlós István főpolgármester köszöntötte, aki a kormány és a főváros stabil szövetségét méltatta, s jelezte: az előző ciklusokkal szemben immár nem Budapestnek van országa, hanem Magyarországnak fővárosa.

A korábbi kormányra és városvezetésre utalva kijelentette: "nem egy irányba rángatták a hámot, amit megsínylett a város". Hozzátette: a Fidesz-kormány és az új városvezetés egyesítette erőit, az élhető főváros egyre közelebb van. Azt mondta, több mint 20 nagyberuházást készítettek elő, amelyet a kormány is támogat.

A főpolgármester beszélt a fővárosi önkormányzat hagyatékáról, megjegyezve: egyes klubokban fogadni lehetett arra, mikor omlik össze a közösségi közlekedés. Kitért a 90-es évek robbantásaira, valamint az "intézményesített pénzügyi visszaélésekre". Utóbbi kapcsán azt mondta: Budapesten megszokott esemény volt, hogy az önkormányzati cégek vezetői zárkában kötöttek ki.

Tarlós István szerint az új választások közeledtével meg kell jegyezni, hogy a "lidérces évek új köntösben" újra előkerültek, de bízik abban, hogy az emberek kitartanak a négy éve tett elhatározásuk mellett, és újra bizalmat szavaznak Orbán Viktornak és a Fidesznek.

Beszédében kitért arra is: 2010-ben olyan körülmények közé érkeztek, ahol évtizedeken át "szálirány ellen fésülték a történelmet, de a fagyos kelet mára szövetséges lett, és bizonyos, hogy növekvő szerep vár rá a nehéz időket élő Európában". Az eltelt kormányzati időszak egyik nagy erényének nevezte, hogy kormány képes volt mindenki számára érthető üzeneteket adni a bonyolult viszonyrendszerről. Ennek kapcsán kifejtette: "közös úton haladunk, ismerjük a szabályrendszert, de a járművet, annak sebességét, a gyorsítósáv, illetve a parkolók igénybevételét magunk akarjuk és fogjuk meghatározni".

Rogán Antal (balra) és Nagy Gábor Tamás
Rogán Antal (balra) és Nagy Gábor Tamás

Nagy Gábor Tamás, a Fidesz mandátumvizsgáló bizottságának elnöke arról tájékoztatott, hogy jelenleg 35 393 Fidesz-tag van az országban. A politikus szombaton 1691 küldött mandátumának igazolására tett javaslatot, amelyet a kongresszus egyhangúlag elfogadott. Közölte: ennek alapján 846-an szükségesek a határozatképességhez. Mivel a tanácskozás megnyitójáig csaknem 1300-an regisztráltak, a kongresszus határozatképes - mondta Nagy Gábor Tamás, aki emlékeztetett arra, hogy eredetileg júniusban tartották volna a tisztújító kongresszust, de a dunai árvízre tekintettel elhalasztották.

A kongresszus levezető elnökének Szájer Józsefet választották, a levezető elnökség tagjai pedig Járóka Lívia európai parlamenti képviselő és Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója lett.

A tanácskozás tagjait levélben köszöntötte Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke. A politikus levelét Kocsis Máté olvasta fel. Wilfried Martens a néppárt nevében örömmel küldte támogató és bátortó üzenetét. Mint írta, mindenki tisztában van azzal, milyen kihívások előtt áll Európa, a válság hatása pedig Magyarországot sem kerülte el.

Felidézte ugyanakkor, hogy a Fidesz-kormány 2010-ben nem akart kibújni a feladat alól, nekifogott a feltétlenül szükséges intézkedések sorozatához. A magyarok felismerték, hogy szükség van a reformokra, és támogatták a kormányt azok végrehajtásában. Mindennek meglett az eredménye is, hiszen a nemzetközi befektetők bizalma helyreállt, az előrejelzések szerint visszatér Magyarországon a növekedés, a siker legkézzelfoghatóbb bizonyítéka pedig az, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, és visszafizette az IMF-hitelt - fogalmazott Wilfried Martens, aki szerint nem térhetnek vissza "a sötét idők", mert túl sok forog kockán.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a választások miatt 2014 sorsdöntő év lesz a Fidesznek, amelyet a néppárt támogatni fog, és szerinte mind a Fidesz, mind pedig a néppárt győzni fog jövőre.

 

A tisztújító tanácskozáson Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője  - az országgyűlési képviselőcsoport beszámolóját ismertetve - elmondta: az Európai Unió bürokratáiból, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank tisztségviselőiből álló trojka ma már nem szólhat bele a magyar családok életébe.

Rogán Antal hangsúlyozta: 2010-ben Magyarország a saját kezébe vette a sorsát, majd idén nyáron visszafizette az IMF-hitelt, így ma újra független, a "trojka" már nem szólhat bele a családok mindennapjaiba. Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely kiszélesítette a közteherviselést, bevonva abba a multinacionális cégeket és a bankokat, és nem hajolt meg "szolgai módon" az említett trojkának, mint tette azt korábban a Bajnai-kormány - mondta Rogán Antal.

Szavai szerint azonban a magyarországi baloldali ellenzék az elmúlt napokban ismét nyíltan a bankok és a multik oldalára állt, hiszen - utalt Mesterházy Attila MSZP-elnök és az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon Reuters-nyilatkozatára - egy 532 milliárd forintos megszorítást jelentettek be, és tartani lehet attól, hogy ezt a pénzt a magyar családoktól vennék el. Ezzel veszélyben forog a gyermekek után járó adókedvezmény és másfél havi nyugdíj, továbbá akár 40 százalékos is lehet a személyi jövedelemadó - hívta fel a figyelmet Rogán Antal. Kiemelte: ennek az útnak a végén a nemzeti függetlenség elveszítése áll, ahol ismét tárt karokkal várna Magyarországra a "trojka".
 "A baloldali sámánok köreiben a múltidézés még tart" - fogalmazott a frakcióvezető, megjegyezve: reméli azonban, hogy a múltnak már vége.
 

Mindezzel szemben a mostani kabinet adókedvezménnyel segíti a gyermekes családokat, amit tovább bővít, újra három évre emelte a gyes időtartamát, sőt már előkészítés alatt van a gyed extra, megtörték a rezsiárakat és a munkanélküliség növekedés is, és megküzdöttek a devizahitelesekért, amit novemberben újrakezdenek - sorolta Rogán Antal. Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarországot az Európai Parlamentben is megvédték, ahol "üzleti körök érdekeitől vezérelve" igaztalanul támadták.

Beszédében azt is mondta, hogy 2014-ben nem egy ország, hanem egy egész nemzet szavaz Magyarország ügyeiről. "A nemzet újraegyesítését elkezdtük" - jelentette ki a frakcióvezető a határon túli magyarok választójogára utalva.

Kövér László szerint a következő választás sokkal inkább szól az ország jövőjéről, mint eddig bármikor.

A Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt budapesti, XXV. kongresszusán szombaton kifejtette: minden eddigi választás az ország jövőjéről, nem pedig a következő négy évéről szólt. Sőt 2002 óta egyre inkább az ország puszta létéről, fogyatkozó esélyeink megtartásáról vagy elherdálásáról, szabadságról, függetlenségről, nemzetről, a legalapvetőbb európai civilizációs értékeink és ezeréves megtartó hagyományaink elvesztéséről vagy megvédéséről, Istenről, hazáról, családról szólt - fogalmazott Kövér László.
Hozzátette: erről szól a következő választás is, sokkal inkább, mint az előzőek közül bármelyik.

Kövér László szerint ha meg tudják tartani az emberek bizalmát a következő négy évre, akkor végleg lezárhatnak egy korszakot Magyarország történetében, végleg maguk mögött tudhatják a "hosszúra nyúlt" 20. századot. A politikus szerint "mellékesen" minden választás fordított a Fidesz sorsán is. Hozzátette: ahová el akarnak jutni, az a 19. század legjobb magyarjainak megvalósulatlan álma, egy polgári ország, mely "önmaga tengelye körül forog", egy magyar ország.

Szólt arról is, hogy 25 év áll a Fidesz mögött. A küldöttekhez fordulva azt kérte, legyenek büszkék erre az időszakra, arra, hogy minden körülmények között talpon tudtak maradni. Megjegyezte, hogy a rendszerváltás kezdete óta rajthoz álló pártok mind elhullottak mellőlük, a KDNP kivételével, amelyet az "erkölcsi megsemmisülés széléről, a kommunisták karmaiból" sikerült Varga László segítségével kimenteniük. Nemcsak Magyarországon, de a volt szocialista országokban is alig találni olyan erőt, amely a rendszerváltozások kezdete óta létezik - mutatott rá.

Kövér László szerint arra a következetességre, hűségre is büszkék lehetnek, amely az alapvető értékekben és célokban mindvégig jellemezte ezt a politikai közösséget. "Nem adtuk el magunkat soha", semmilyen árért senkinek - mondta, hozzátéve: az ország függetlenségét akarták és akarják, ahogy 1989. június 16-án a Hősök terén az oroszokkal szemben, úgy ma az "arctalan és felségjelzés nélküli", nemzetközi hatalmak alávetési kísérleteivel szemben, néha pedig "nem arctalan, hanem inkább csak arcátlan" brüsszeli bürokratával vagy politikussal szemben.

Arra bíztatott, a küldöttek legyenek büszkék közösségük következetes antikommunizmusára, arra, hogy nemcsak szemben állnak a hóhérok és hazaárulók örököseivel, de ők tették a legtöbbet azért, hogy egyszer és mindenkorra ne csak a kommunizmus, de a posztkommunizmus korszakát is lezárhassák végre.

Legyenek büszkék a Fidesz 1998-2002 közötti kormányzására, arra, hogy kormányzati tapasztalat híján is olyan négy évük volt, amely mindmáig az 1990 utáni legjobb, legreménykeltőbb ciklusa volt ennek az országnak - folytatta. Hozzátette, arra is büszkének kell lenniük, hogy miután "elcsalták a reményeiket, és tönkretették, amit építettek", volt erejük felállni és újrakezdeni, és a kudarcból megerősödve Kelet-Közép-Európa legerősebb és legszervezettebb pártjaként kerültek ki, amely 3 év kormányzás után elmondhatja: tudott élni a lehetőséggel, amit a választók kétharmados felhatalmazása jelent.

A Fidesz választmányi elnöke szerint történelmi léptékű átalakítást vittek véghez, végrehajtották a rendszerváltás korrekcióját, megújították az országot, amelyet a szakadék széléről hoztak vissza egy emelkedő pályára.

Kövér László "hibáikkal, gyarlóságaikkal együtt is" vállalhatónak nevezte az elmúlt 25 évet, és azt mondta: az ország jövőjét akarták szolgálni, és erejükhöz, lehetőségeikhez képest tették is azt. 

Hozzátette: akik velük szemben állnak, jogutódai és szellemi örökösei '56 vérbe fojtóinak, akik a forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján is "terrorlegényeket" szabadítottak a saját népükre, akik "kiárusítják, eladósítják, szétlopják, züllesztik az országot", valahányszor hatalomra kerülnek. Megpróbálják szembe állítani a magyart a magyarral, a nemzetét féltőt a kenyerét féltővel, az alul lévőket a gazdagoknak kikiáltott rétegekkel, hogy "milliárdos haverjaikkal, és a pénzarisztokrácia nemzetközi kasztjába tartozó megbízóikkal együtt uralkodhassanak rajtuk" - mondta. 

Kövér László úgy fogalmazott: akik a restség táplálta irigységre, "a löttyös indulatra" építenek, folyton fasisztáznak, szélsőségeseznek, elhatárolódást követelnek, de ha kell, szívesen cigányoznak, 23 millió románoznak egy kicsit.  "Akik hazudnak reggel, éjjel, meg este", és ma sincs más esélyük, mint megpróbálni lejáratni, bemocskolni kiszemelt áldozataikat, hisztériát, háborús pszichózist kelteni, hogy ne legyen esély a józan mérlegelésre  - tette hozzá. Tudják - mondta -, minden józan gondolat irtózik attól, hogy még egyszer a kezükbe kaparinthassák az országot. Ne hagyjátok magatokat, ne hagyjuk magunkat, hogy az ország ismét haramiák prédájává váljon! - szólított fel. 

Kövér László - akinek beszédét a fideszes küldöttek vastapssal fogadták - azzal zárta gondolatait: előttük az áttörés esélye, fél évnyi türelmes, kitartó erőfeszítésre vannak tőle.

 

Kocsis Máté, a kongresszus levezető elnökségének tagja közölte: Orbán Viktor, a Fidesz jelenlegi elnöke, miniszterelnök az egyetlen pártelnökjelölt a Fidesz XXV. kongresszusán. Alelnöknek előzetesen Kósa Lajost, Pelczné Gáll Ildikót és Pokorni Zoltánt jelölték, akik jelenleg is betöltik ezt a posztot. Negyedik alelnöknek a helyszínen Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt jelölték. A mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság tagjának jelölték Bóka Istvánt, Erdős Norbertet, Nagy Gábor Tamást, Répássy Róbertet, Horváth Zsoltot és Bohács Zsoltot. A számvizsgáló bizottság tagjai Bánki Erik, Kiss Imre László, Dancsó József, Menczer Erzsébet, Papcsák Ferenc, Vas Imre és Bencze Gábor közül kerülnek majd ki. Az utóbbi két testület 5-5 tagú. A küldöttek az elnökről narancssárga, az alelnökökről citromsárga, a számvizsgáló bizottság tagjairól fehér, míg a mandátumvizsgáló bizottság tagjairól zöld lapon szavazhatnak.

 

Politikai nyilatkozat született

A rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz XXV. kongresszusa szombaton. A dokumentum rögzíti, hogy megvédik Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát, és nem engednek semmilyen külső vagy belső nyomásnak, amely megpróbálna eltántorítani ettől.

A nyilatkozatot Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, Csepel polgármestere ismertette.
Rögzítették: "nem fogjuk engedni, hogy a brüsszeli bürokraták visszaéljenek hatalmukkal, kettős mércét alkalmazzanak velünk szemben, és korlátozni próbálják nemzeti függetlenségünket".
Nem engedik azt sem - folytatódik a dokumentum -, hogy "a kapzsi bankok és a telhetetlen multinacionális vállalatok" a tisztességes verseny helyett erőfölényükkel visszaélve jussanak extraprofithoz a családok rovására.
Emellett azt sem hagyják, hogy "a bankok és a multik érdekeit képviselő bukott baloldal" a rezsicsökkentést visszavonja, vagy más módon újra kiszolgáltassa az országot - idézte Németh Szilárd a nyilatkozatot, amely úgy zárul: ismét összefogásra van szükség, hogy megvédjék a családok anyagi biztonságát, "Magyarország nem hagyja magát".

A nyilatkozat ismertetése előtt Németh Szilárd azt mondta, hogy a baloldali kormányok elherdálták a nemzeti vagyont, megduplázták az államadósságot és a munkanélküliséget, rezsitartozásokba, a kifizetetlen számlák világába taszították a családokat. 2010-ig Magyarország nem volt a maga ura, ám azóta jó pályára állt - jelentette ki, közös nemzeti ügynek, a Fidesz politikája sarokkövének nevezve a rezsicsökkentést.

Hozzátette, ma már világosan látni, hogy 2010-ig azért voltak Magyarországon a legmagasabbak a rezsiköltségek, mert a magyaroknak kellett megfizetniük a szocialisták által privatizált cégek extraprofitját. Ezzel szemben a Fidesz a programjában vállalta, hogy mindent megtesz a családok terheinek csökkentése érdekében - tette egyértelművé Németh Szilárd, megerősítve, hogy novembertől ismét csökken a háztartási energia ára, 11,1 százalékkal.

Ez azt jelenti, hogy egy család akár százezer forintot is meg tud spórolni évente - hívta fel a figyelmet a fideszes politikus, aki azt mondta, hogy a bukott baloldal a külföldi erőket hívja segítségül a rezsicsökkentés megfúrására.
Ezért az emberek csak a Fideszre és szövetségeseire számíthatnak a rezsicsökkentés ügyében - jelentette ki Németh Szilárd.

Úgy fogalmazott, "a rezsicsökkentés ügyében el fogunk menni akár a falig is", mert egyszer s mindenkorra le kell zárni azt a korszakot, amelyben az energiaszolgáltatók nyerészkedni tudtak az embereken. Fenntarthatóvá, folytathatóvá kell tenni a rezsicsökkentést, meg alkotni a közmű-szolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál, át kell dolgozni a fogyasztóvédelmi törvényt, és "be kell betonoznunk a rezsicsökkentés politikáját", alkotmányos garanciákra lesz szükség - sorolta a politikus a feladatokat, hozzátéve ugyanakkor, hogy nagy ellenállásra számítanak, "valóságos rezsiharcot" kell majd vívni, és az emberek szemszögéből valójában a jövő évi választásnak is ez lesz a tétje.

 

Módosított alapszabály

A kongresszuson a küldöttek módosították a Fidesz alapszabályát, elsősorban technikai okokból, az egyetlen tartalmi változtatás a tagozatokat érintette. Mint Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke elmondta, a tagozatok mint "alulról szerveződő mozgalmi formák" nem váltak be, nehézkes volt a működésük. Ettől még szükség van tagozatokra, ezért az átalakításukra van szükség, hogy élőbbé válhasson a párt kapcsolata a társadalmi csoportokkal. Szeretnének felülről több iránymutatást adni e csoportoknak - fogalmazott, hozzátéve, hogy így egy felülről szervezett formaként határozzák meg a tagozatokat, amelyek igazgatóit azzal bízzák majd meg, hogy választókerületi egységenként szervezzék meg a csoportokat. Vannak olyan tagozatok - például a nyugdíjas-, az ifjúsági és a nőtagozat -, amelyekre minden választókerületben szükség van - ismertette a választmányi elnök az alapszabály-módosítással kapcsolatos szándékot.

 

Szájer József: Magyarország egyenrangú félként bele akar szólni az unió ügyeibe
 

- Magyarország nem azért lépett be az Európai Unióba, hogy "értelmetlen központi utasításokat hajtson végre", hanem egyenrangú félként bele akar szólni a közösség ügyeibe - jelentette ki Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt XXV. kongresszusán szombaton.

A politikus arról beszélt, hogy a magyarok a történelem során nem féltek "a kalandos élet zavarától", a mai magyarok génjeibe van programozva a kihívások iránti lelkesedés. Párhuzamot vont eközött és a Fidesz, a kormány és a miniszterelnök jelenlegi nemzetközi politikája között, megjegyezve: a felvállalt konfliktusok célja az ország védelme, a szellemi, kulturális és anyagi erőforrások megmentése.

Szájer József szerint a korábbi szocialista kormányok ellenállás és zokszó nélkül adták fel az ország érdekeit, de az önfeladás korszakának vége, Magyarország az elmúlt években felegyenesedett, és visszafizette a szocialisták által felvett hitelt a Valutaalapnak, amely nélkül az ország nem élte volna túl a katasztrófát. "Aki odavezetett minket a szakadék szélére, most előszeretettel osztogat jó tanácsokat, mint egy mindentudó, nemrég frissített GPS" - fogalmazott az EP-képviselő, hozzátéve: nem hagyják neki, hogy újra odaülhessen a kormányhoz. "Ha csak szövegel, az néha szellemes és szórakoztató is lehet, főleg ha pont az ellenkezőjét tesszük annak, mint amit mond" - jegyezte meg.

A politikus bírálta a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és az Európai Központi Bank "senki által meg nem választott" hármasát, amely szerinte alkalmatlan recepteket kínál a válság kezelésére. Szavai szerint az "úgynevezett szakértők (…) kreativitást nélkülöző géphangként egyetlen választható lehetőséget közvetítenek", miközben Európa egyre több országa a magyar példát követi.

Szájer József azt mondta, pár hete Vivienne Reding uniós alapjogi biztos beismerte, hogy kettős mércét alkalmaznak az új tagországokkal szemben. Úgy fogalmazott: az igazi EU-nak azt a helyet tartja, ahol a nemzetek együttműködnek közös ügyeik sikereik érdekében, de nem szólnak bele a nemzetek ügyeibe, különösen akkor nem, ha maguk is azt teszik, amiért másokat bírálnak. 

"Azok a közös Európa valódi ellenségei, akik alaptalan vádjaikkal, azonnal farkast kiáltó allergiás reakcióikkal, álomhüvelyezésükkel aláássák az együttes cselekvés hasznába vetett hitet" - jelentette ki. Úgy vélte, azok az ellenségek, akik nem képesek meghúzni az elválasztó vonalat a nemzeti és európai feladatok között, fel akarják számolni a nemzeteket egy közös euró-kormány érdekében.

Kitért arra is, hogy a küzdelmeknek koránt sincs vége, tovább kell harcolni egyebek mellett a rezsicsökkentés és a nemzeti étkezési jegyek védelmében. A jövő évi választásokra utalva azt mondta: az önálló döntésképesség vagy az ellenállás nélküli csendhez való visszatérés a tét.

A küldöttek elfogadták az országos választmány, az országos elnökség, az országgyűlési frakció, az európai parlamenti képviselőcsoport, a mandátumvizsgáló bizottság, a számvizsgáló bizottság, és az etikai bizottság beszámolóit.

 

Semjén: a határon túli magyarság számíthat ránk!

A határon túli magyarság számíthat ránk, és mi is számítunk rájuk! - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Fidesz XXV., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes elmondta, decemberre meglesz a félmilliomodik új, esküt tett magyar állampolgár; eddig 516 ezer állampolgársági kérelmet regisztráltak, és beindult a regisztráció folyamata is.


Semjén Zsolt azt mondta, bár az állampolgársági törvényt 98 százalékkal fogadta el az Országgyűlés, "két pogány között" vannak: az egyik a Gyurcsány-féle "nemzetárulás", aki "nem átallott a saját nemzete ellen kampányolni", a másik, amelyik felelőtlen handabandázással terheli meg az ottani magyarság életlehetőségeit.

Semjén Zsolt szavai szerint az a feladatuk, hogy keresztény ihletettségű, józan nemzetpolitikát folytassanak, és lehetővé tegyék, hogy a következő Országgyűlés minden magyaré legyen, bárhol él a világban.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, antropológiai tévedés az a "liberális mítosz", amelyik tagadja a nemzet érték voltát. A másik tévedés pedig, amikor egy nemzet vélt életjoga alapján tagadják más nemzetek létezéshez való jogát - mondta. Kijelentette: a kereszténység ezt a két szélsőséget elutasítja, azt vallják, hogy minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen. Semjén Zsolt küldetésüknek nevezte, hogy az asszimilációt megállítsák és megfordítsák.

Beszámolt arról, hogy a magyar identitás megtartása érdekében elindították világszerte a magyar örökség feltérképezését, összegyűjtését célzó Julianus-programot. A Kőrösi Csoma Sándorról elnevezett program keretében 50 népművelő utazott a a nyugati magyarság lakta külhoni területekre, és a nagykövetségeket a honosítás intézésének megkönnyítése érdekében mintegy 50 konzullal erősítették meg

A rendezvényen felszólalt egy hétgyermekes erdélyi családfő, aki többek között arról beszélt: kötelességének érzi a jövő évi magyarországi parlamenti szavazáson való részvételt. Az erdélyi családot, amelyiknek egyik tagja népdalt adott elő, a küldöttek felállva tapsolták meg.

Joseph Daul, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője levélben köszöntötte a küldötteket

 

Azt írta, az unió eddigi történetének legmélyebb válságát éli ezekben az években, és a válság egész Európát újfajta gondolkodásra készteti. Paradigmaváltásra van szükség a gazdaságpolitikában, hogy Európai visszanyerje versenyképességét, és fordulat szükséges a szociálpolitikában is - fejtette ki, hozzátéve: örömmel látja, hogy Magyarország elindult a helyes úton. Magyarország sokkal jobban teljesít mint három éve, és méltán büszke erre a teljesítményre - értékelte a frakcióvezető, aki gratulált ehhez. Joseph Daul sorsdöntőnek nevezte a jövő évi uniós és magyarországi választásokat.

Navracsics: Magyarország jelentős lépéseket tett, hogy versenyképes ország legyen

Magyarország az elmúlt három évben jelentős lépéseket tett, hogy versenyképes ország legyen - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Fidesz XXV. kongresszusán szombaton.

A politikus arról beszélt: a kormányváltáskor nem működött jól az állam, amelynek egyik oka a gazdaság gyenge teljesítőképessége, a másik a lakosság egyre aggasztóbb egészségügyi statisztikája volt.
Mint mondta, a bosszantó közlekedési konfliktusok mögött is hajlamos volt rossz ügyfélfogadási kultúrát sejteni, vagyis azt feltételezni, ha valaki például leszorítja az útról, az ügyfélszolgálati irodáról távozott előtte.

A tárcavezető szerint általános tapasztalat volt, hogy aki nem tudott személyes kapcsolatokra szert tenni, annak az ügye nem haladt. Jelezte: 2010-ben megkezdték az átalakításokat, hogy a közigazgatás akadály helyett segítség legyen. Szólt a kormányhivatalok és a járási, illetve kerületi hivatalok megalakításáról, amelyek megteremtették az egyszerű, átlátható, fegyelmezett államigazgatás alapját. Kitért arra is, hogy 2011 január 1-jén a megyei jogú városokban és néhány fővárosi helyszínen megkezdték működésüket az egyablakos ügyintézést lehetővé tevő kormányablakok, átalakult a magyar ügyintézési kultúra, s ősszel kibővítik a hálózatot.

Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy megújították a teljes magyar jogrendszert; ezt rohamtempóban tették, de ha nem így lett volna, akkor ennek ellenkezőjét rótták volna fel a kormánypártnak. Szavai szerint hosszú a lista, hogy mit végeztek el, de még sok munka van hátra, hogy Magyarország versenyképes, olyan ország legyen, ahol a jó élni a hétköznapokat is, s ahol az erős, összetartó közösséget, az adófizetőket az állam maximálisan, a legnagyobb tisztelettel szolgálja ki.

 

Balog Zoltán a kormány humánpolitikájáról, Hende Csaba a honvédelmi változásokról, Fazekas Sándor pedig a föld védelméről beszélt a Fidesz budapesti, XXV. kongresszusán.

Az emberi erőforrások minisztere beszédében azt hangsúlyozta: a szociális és a gazdasági intézkedések egy tőről fakadnak, s az elmúlt három év legnagyobb eredményének tartja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) feloldott olyan ellentéteket, amelyekkel korábban sokan megpróbáltak egymás ellen kijátszani területeket. A tárcavezető szavai szerint a gazdasági fogalmakból értő magyaroknak is el kell jutni a szívéig, hogy ne csak élvezzék a különböző intézkedések hatását, hanem megértsék azok üzenetét, eljusson a szívükig is.

Balog Zoltán áttekintette az oktatási változásokat, köztük a mindennapos testnevelést, kötelező a hit- és erkölcstant, valamint a hallgatói szerződéseket. Kijelentette: 2014. január 1-jétől nem lesz Magyarországon olyan nulla és 12 éves kor közötti gyermek, aki nevelőintézetbe kerül, mert a családja alkalmatlan a nevelésére. Mindenkit családhoz fognak juttatni, s 2017-ben kimenő rendszerben elérik ezt a célt - tette hozzá.

Utalt arra is, hogy minden eddiginél több pénzt fordított a kormány a kulturális beruházásokra, és jövőre még nagyobb összeget kap a terület.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a tanácskozáson arról számolt be: a tárcánál "volt mit takarítani" a kormányváltás után, több mint 100 bűncselekmény miatt tettek feljelentést. Vadai Ágnes volt államtitkár honlapjának ügyére utalva azt mondta, még most is "dőlnek ki csontvázak a szekrényből".

A miniszter a kiképzés megújítását, az első katonai középiskola elindítását és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalapítását sorolta a legfontosabb újítások közé. Kiemelte az önkéntes tartalékos rendszer újraszervezését is, megjegyezve, hogy több mint 1400 érintett jól teljesített az idei rekordméretű dunai árvíznél, ahol a szervek precíz összhangban dolgoztak több tízezer önkéntessel.

 

Hende Csaba ismertette azt is, hogy rövidesen hazatérnek Afganisztánból az utolsó magyar katonák, akik a kabuli repülőtér védelmén dolgoztak.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a földmoratórium meghosszabbítását és zsebszerződések elleni lépéseket ismertette. Az új földtörvény kapcsán azt mondta: visszaverték a támadásokat és megvédték a helyben lakó magyar gazdákat a kül- és belföldi spekulánsoktól. Azt mondta: a jogszabály "atombiztos" védelmet nyújt a hazai, helyben élő gazdáknak. A tárcavezető kitért arra, hogy folytatják a föld védelme érdekében megkezdett törvényhozást. Mint fogalmazott, a haza föld nélkül nem létezhet.

 

Eköszönt a Fidesz-alelnökségtől Varga Mihály

A nemzetgazdasági miniszter megköszönte a küldötteknek az eddigi bizalmat, támogatást, és azt ígérte: továbbra is azon lesz, hogy közös erővel hozzák ki a legjobb teljesítményt Magyarországból. 

A Fidesz a hűség pártja, hűség egymásért és Magyarországért - fogalmazott, és a párt 25 éves történetét a jó szándékú és tettre kész emberek egymásra találásának nevezte. 
Varga Mihály kiemelte: a magyarok összefogását vezetni csak a Fidesz képes, és rajtuk múlik, hogy Magyarország milyen teljesítményt nyújt az elkövetkező 20 évben. Rajtam nem fog múlni - jelentette ki a tárcavezető, akit a küldöttek hosszan megtapsoltak.

A miniszter előadása elején egy Békéscsabán készült öntvényt mutatott fel, amit egy olyan üzemben gyártanak, amit 20 éve ketten alapítottak egy csődbe ment tsz raktárában. Ma 660 főt alkalmaznak és a világ legmodernebb autógyáraiba szállítanak alkatrészeket. Jól mintázza ez, mit jelent a magyar siker! - mondta a tárcavezető. 

Ne higgyenek azoknak, akik el akarják tagadni a magyarok teljesítményét, és mindenről azt állítják, rossz - kérte, hozzátéve: ők nem velük, hanem a tényekkel vitatkoznak, és az ország teljesítményét akarják lerombolni.

Hozzátette: "márpedig ezt nem hagyjuk, Magyarország ezt nem hagyhatja"! Mi magyarok 2010 óta megmutattuk, hogy teljesítményben nem ismerünk lehetetlent, a gazdaságot a feje tetejéről a talpára állítottuk, véget vetettünk annak a világnak, ahol más pénzéből éltek, és horribilis kamatokat fizettek vissza, "tudjuk, hogy kik vagyunk", és mire képes az ország - hangoztatta. Megjegyezte: azt is tudják, kik vannak a túloldalon, és mit tettek ezzel az országgal.

Varga Mihály szerint 2010 óta bebizonyították, hogy új irányt tudtak szabni a gazdaságnak, ahol a magyar emberek érdeke az első és a legfontosabb.

Kiemelte: ma négy évtizedes mélyponton van az infláció, a reálbérek emelkednek, az államháztartás még soha nem volt ilyen jó állapotban, és a hiányszám Európa-szerte irigyelt.

Azt mondta, ezermilliárdnyi devizaadósságtól menekültek meg a lakáshitelesek, eddig 488 ezer devizahitelesnek tudtak segíteni. Csökkentették az államadósságot - folytatta Varga Mihály -, az önkormányzatoktól több mint 600 milliárdnyi hitelt vettek át, a magyar állampapírok ma már egyet jelentenek az értékállósággal, és bebizonyosodott, a pénzromlást akkor is kordában lehet tartani, ha alacsony a kamat.  Leszögezte: a magyar nemzeti érdek az első, és lejjebb ebből nem adnak. 

Magyarországon 200 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltás előtt, 9 év elteltével nőnek a beruházások, a turizmus, az idegenforgalom jobb évet zárt, mint az elmúlt négy évben bármikor. Magyarország újra rólunk szól, arról, hogyan vagyunk képesek jobban beosztani amink van, és hogyan vagyunk képesek jobban teljesíteni, mint korábban - összegzett, hozzátéve: ma már nem a bankok, a multik, az IMF, vagy a privatizált közműcégek vezéreinek szava a döntő, hanem a magyar emberek hangja.

 

Pártreakciók

 

A Jobbik szerint Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elhangzott beszédében ismét úgy szólt, mint egy jobbikos, miközben úgy cselekszik, mint egy MSZP-s. A miniszterelnök jön a magyar családoknak három olyan évvel, amikor igazságtalanul fizettették velük a magas rezsiköltségeket - közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője az MTI-vel.

Az MSZP szerint a Fidesz szombati kongresszusán felszólaló politikusok nem mondtak semmit Magyarország reményvesztett, elbizonytalanodott millióinak, akik mélyülő szegénységet, növekvő kiszolgáltatottságot, napról napra nehezebb mindennapokat élnek meg.

 

DK: Orbán már Rákosi alteregója

Orbán Viktor már úgy beszél, mint Rákosi Mátyás 1952-ben. A külföld ellenünk van, a csúnya külföldiek "báncsák" az országot, harcoljunk a karvalytőke és a belső ellenségek ellen. De ahogy Rákosi hazudott, Orbán is hazudik. Orbán, amikor harcra buzdít, saját démonaival küszködik a szétlopott, a közös bűnök elhallgatásáért haveroknak elosztott vagyonok legtetején.

 

Ismert vendégek

A sajtó nyilvánossága előtt zajló kongresszus vendégei között van mások mellett Balázs Péter és Nemcsák Károly színházigazgató,  Blaskó Péter színművész, Kun Miklós történész, Jókai Anna író, Deák Bill Gyula és Balázs Fecó zenész, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Schmittné Makray Katalin, Schmitt Pál volt köztársasági elnök felesége, több határon túli magyar politikus - köztük Kelemen Hunor, Tőkés László, Toró T. Tibor és Pásztor István - és a diplomáciai testületek tagjai.

 

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 93

Hozzászólások:

Sok sikert!

Idezem:

"Orbán Viktor, a Fidesz jelenlegi elnöke, miniszterelnök az EGYETLEN pártelnökjelölt a Fidesz XXV. kongresszusán..."

Ez aztan a nagy meglepetes!

Miert kell egyaltalan kongresszust tartani.

S miert tartanak egyaltalan valasztasokat?

Ha ugy is tudja mindenki a kimenetelet...

Íme a 3 haveri kutyus, a pénzért bármit bandából ! iluska zozi mega félpetákot sem érő peták ! Akik már rongyosra nyalták nyelvecskéiket ! Annyira izzadnak azért a kis simogatásért, hogy már szinte saját farkincájukba is beleharapnak ! Persze a finom csontika az ma is meglesz !

olganéni,

mit hazudsz itt összevissza?
Hol lapul a parttagkönyved?

En mar regen nem eltem Magyaro.-on, mar regen otthagytam a kommunizmust, amikor te meg Kadarnak tapsikoltal - evtelen homo Kadaricus vagy olganeni.

Ki volt a kommunista partban te melletted?
Nem szegyelled magad, olganeni?

l e n i n f i u
a miniszterelnököd, a külügy- es a belügyminisztered, a MNB mostani elnöke, a Parlament elnöke, a Hoffman Rozsika, a nemzeti TV Szaniszloja, Drabikja, Bogar, Boros es Bayer urak, a CÖF-ös Csizmadia, Bencsik es Kerenyi. Folytassam?

Ilona, magának nem ég a bőr a képén?

Hányszor kell még szólni, hogy ne szóljon bele a magyar ember dolgába?
Oly vastag a bőr a képén, hogy egy aligátor megirigyelné.

h a l l a m,
nem szegyelli magat ezert a hozzaszolasert?

Nem Ilona, nem szégyellem.
Nem is értem mit játssza itt a hamvas lelkű, érzékeny leányzót...
Magával szemben ez egy nagyon fair stílus.

Maga nem ilyent, ennél sokkal durvábbat érdemel. De ne aggódjon, meg is fogja kapni a magáét, valakitől mindíg, ahányszor csak ide jön magyart gyalázni.

EU tag kis hazánk. Működik a demokrácia, tolerancia mint a tenger, mindenki pötyögheti sokszor alpári szövegét. A Ghymes egyik szép dalának a refrénje vonatkozik rájuk ( zozi, iluska, ...etc fedőnevű lényekre ) - "... - kutyák nektek a dolgotok, hogy az égre vonyítsatok,...

Megszólaltak a fürge nyaloncok...
Annyira izgatottak, hogy egymás farkincáját is lerágnák, mint a disznók.
Hagyja kedves olganéni, hadd örüljenek a kis siminek, amit majd egymástól kapnak. Idáig hallani az elégedett kis röfögésüket.

olganéni, az elmebeteg főhorda tagjai,
első helyen: Leupesta-feed.baak99-csoves-komlo_1 (Bp.XVIII.ker)
második helyen: Iluska-Bilijulcsa (BRD)
harmadik helyen: Lineal-anal-liberális-aberális.
Auf deutsch: Riesenarsclöcher Nr.1-3 (BRD)

MIEERT? Hat mi masert mint REKLAMNAK!!!
ONreklamozasra! VALASZTASI REKLAMNAK!!~
PARASZT FOGASRA! Jo pia-zaba koziben!~

peták elvtárs mondása, egy petákot sem ér!!!
Hajrá Magyarország!!!
Hajrá Magyarok!!!

az egész parlament 100%-ban az mszmp elvtársaiból áll, mindenki tudja, csak előtérbe tolták a második generációikat a pozíciókban. Jocoszopó elvtárs láthatóan a narancsbolsevik tagozatnak szurkol, innét kapja a koncot.... Aztán ha visszarakják az első generációjukat, akkor meg azoknak nyalogatja a vastagb.lét. Mint harsona, hallam, mzsóka stb elvtársak, amely nevek alatt valaki a szerkesztőségben mindig iderak jó nagyokat.....

Igaz. A kommunizmus épül itt, akkor voltak politikai nyilatkozatok.
Nem erre van itt szükség, ez pótcselekvés.
Az ország el-ki rablóinak a sittelése lehetne a válasz.
Ja, hogy akkor a tra-fi-k-desz is megy a kóterba?.

Igaz. A kommunizmus épül itt, akkor voltak politikai nyilatkozatok.
Nem erre van itt szükség, ez pótcselekvés.
Az ország el-ki rablóinak a sittelése lehetne a válasz.
Ja, hogy akkor a tra-fi-k-desz is megy a kóterba?.

Sok szeretettel köszöntöm a FIDESZ kongresszusának részvevőit! Kívánok nekik jó munkát, bölcs döntéseket, és jó egészséget. HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ FIDESZ-KDNP!

ma a picithürmer ügyelhet a munkásőrtévé szerkesztőségében, ő irogathatja hallam, mzsóka, harsona, zozi, leu stb nevek alatt ezeket a sz.rságokat... Hát csak hajrá biszkuisták! A régi magyar hírlap újra él!

Hogy te mennyire ordenáré, ostoba bunkó vagy!

De tudod mit? Ha te ennyire kitüntetetten utálsz engem, akkor valamit csak jól kell hogy csináljak...

(Valamit amúgy nagyon összekeversz.

Nem tisztem természetesen senkit megvédeni , elnézést is kérek előre az EGYIK érintettől: de ha te pl. mzsókát (akinek minden tiszteletem!!!) és a zozimajmot képes vagy egy lapon emlegetni, van hozzá pofád, megfordul a beteg fejedben, akkor valami nagyon nagy gond van nálad.

Egyáltalán igazából te hova írkálsz? Tudod melyik újság ez, vagy csak egyet most kiböktél magadnak, és nyomod a nyomnivalódat?)

RENDSZERVÁLTÁST! Már megbocsáss, de sértő, hogy olyanokkal hozol egy szintre, mint ZOZI, MEG LEU! ha nem vetted volna észre, én fidesz szavazó voltam, vagyok és leszek.
ZOZI! Aki ilyen vehemensen foglalkozik politikával mint te, annak már a beírásaimból is észre kellett volna venni,hogy jobboldali szimpatizáns vagyok., de nem vagyok egyik pártnak sem aktív tagja, így a fidesznek sem. Más dolog, hogy elkötelezett jobboldali szavazó vagyok, amit büszként vállalok, mert mindig is érdekelt Hazám sorsa!

folyt.
És még csak annyit, ha fiatalabb lennék, akkor minden további nélkül fel tudnám vállalni a fidesz párt tagságát is., igy azonban csak szavazatommal tudom támogatni Őket!

"elmondta: az Európai Unió bürokratáiból, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank tisztségviselőiből álló trojka ma már nem szólhat bele a magyar családok életébe." Itt a lényeg! Ezért makognak itt a fórumon is a majmok. Zozimajom, Petákmajom, Iluskalibuskamajom, hogy Rendszerváltáselvtársmajmot ki ne hagyjam! Hajrá makik! Nyomjátok a szöveget, mert nem lesz banán estére!

A lényeg az, hogy az iluska-félék pártja, az SZDSZ le lett ütve végleg. A szemétbe tart az LMP is, a"kis SZDSZ" is. :)

Pár liberális hulladék átmenekült a DK-ba, Gyurcsány ánuszát pucolni a nyelvével, nos, ezeket is likvidálni kell politikailag.

És akkor az iluskáktól, petákoktól, zoziktól, leuktól, egyéb hulladékoktól megtisztított magyar közélet üdítő is lehet majd még!

Igaza van azonban a trágár szöveg használatot , hagyjuk meg nekik. A magyar nyelv sokkal szebb minthogy alpári módon használjuk. Még a bulvármédia élteti őket jövő májusig azután eltünnek mint szürke szamár a ködben.

Amúgy meg egy nem fidesz szavazónak, nem teljesen mindegy, ki lesz a fidesz elnöke?

Kedves Igaz Magyar Testvéreim !
A fizetett balos-libsi provokátoroknak és a hozzájuk hasonló véglényeknek ne adjuk meg azt az örömet, hogy válaszolunk ocsmány, hazug firkálmányaikra !
Ne süllyedjünk le mi is az Ő primitív, buta és gazdáik által vezérelt szintre !
Van egy régi mondás, miszerint "nem játszik a színész ha nincs közönség".
Hajrá Magyarok ! Hajrá Magyarország !

Igazad van, egyetértek, csak: az általad felsoroltak folyton átlépnek egy határt, aminek az elviseléséhez a dalai láma türelme szükségeltetik.
Olyannal pedig sajnos kevesen rendelkeznek.

De meg kell próbálni tényleg, és nem szabad az ő szintjükre süllyedni.

Hajrá Magyarország!

Nyugodj mg zozi 2018-ba Gyurcsány apucinak is lesz esélye bekerülni a parlamentbe,addig meg csak kibírod valahogy ha nehezen is !!!Megnyugtatásul közlöm hogy addig a Bajvan itt (Bajnai) elvtárs valószínűleg helyettesíti a kedvenc Ferencedet!!! Ezek után ha lehiggadtál mehetsz köszörülni !!!! Az esti gyógyszereket nehogy kihagyd !!!!!

Nagy színjáték. Akár Koreában, csak egy választási lehetőségük volt.

Eszak-Koreaban.

Az MSZP -ben hányan versengtek,az LMP-benÀzért mert nagyitóval keresik aminisztert,jobb hiján D 209-es is megteszi...Majd túdósits úgy 25 év múlva az MSZP elnökéröl?

Milyen szánalmas maffiabaloldali hozzászólások, primitív maszop-szadesz gyökerű.......
De..., Hajrá Magyarország! Hajrá Fidesz!

Dehogy primitivek,csak üdvözölték a Fidesz kongresszust..

Csak azért is.....

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Gabriella Antonia,

Magyarorszag több mint Orban Viktor.
Magyarorszag több mint a Fidesz.
A magyarsag több mint talpnyalo, köpönyegforgato, egykori kommunistak gyülekezete.

Ne böszméskedj Peták! Önmagadnak is hazudsz.
Hol voltál, mit csináltál mikor túlzottdeficit –eljárás alá vonták hazánkat? Mért nem érdekeltek a figyelmeztetések? 2002-ben első Orbán kormány teljesítményeként uniós mezőnyben éllovasok voltunk, Unióhoz való csatlakozáskor a nem törődömsége a szoc-libeknek lecsúszhattunk sereghajtókká! Merjünk kicsik lenni válasszal nem intézheted el, érted! Szoc-lib kormányok pazarló kormányzati évei, söjtörözés miegyéb, 2005 őszén böszme vezéred ország vezetése alatt pénzügyminisztérium manipulálhatta a számokat Veres Jani kameralefejelő pénzügyminiszterkedése jóvoltából

folytatva Peták!

Egyik kedvencük a PPP konstrukcióban épülő autópálya beruházásokat költségvetésen kívül számolták el, EB előtt elkapáltunk, újabb túlzottdeficit eljárás meghosszabbítása alá kerültünk )2009) jöttek a választások így tovább húzták a határidőt (2011). Uniós elszámolási célt Orbánék hiába teljesítették, EB túlsúlyban balliberális összetételű képviselőkből áll 2011-ben kérdésessé tette a gazdaságpolitika fenntarthatóságát. Emellé társult hazájuk ellen tevékenykedő 3-4 magyar balliberális kik utazó nagykövetnek hitték magukat és nem győztek szaladgálni Unión belül egyik bizottságtól a másikhoz hazudgálni kitartóan majd 2 éven át.

még folytatva Peták!
Nem a gatyádat félted mivel a mostani gatyád nem volt veszélyben! Félted a leendő soha meg nem vehető gatyátad, a multikat a bankokat a telekommunikációs cégeket…stb kikre Orbánék kivetették a hálójukat és bevonták őket adózás alá. Igen vegyék ki a részüket és járuljanak hozzá a válság kiküszöböléséhez, ne mi adófizetők álljuk egyedül a válság leküzdésében a sarat, nem mi okoztuk se a pénzügyi válságot, se a gazdasági válságot. Ennek ellenére meg tettük mi is ami tőlünk telik, megértettük , elviseltük ha nehezen is a boldogulásunk reményében kitartottunk. Ma könnyebb lett nekünk embereknek, és ez egyre könnyebb lesz, ez nem tetszik nem tudtok mit kezdeni ezzel.

Újraválasztása alkalmából gratulálok a Fidesz elnökének Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrnak!

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

KöveO511 ..èrvelni próibálsz? Minek?.....

Az itt őrjöngő bal-lumpen söpredék gyűlöletáradatának pszichológiai alapja az irigység. Szánni kell őket, talán meg is mosolyogni a primitívségüket, ám bántani, szidalmazni ezeket a lelki-szellemi fogyatékosokat nem érdemes. Jobb ember nem párbajozik kukásokkal.

Gratulálok a fideszes csőcseléknek, hogy az orsós nevű, rovott múltú kokerót választották! Lopáshoz, sikkasztáshoz nem is találhattak volna dörzsöltebb gazembert! Hajrá fidesz, hajrá kokeró csicska birka népe! Ugye jól éltek a kokeró király alatt, ostoba hülye birka nép?

A kereskedelmi hajo aruval megrakva elindult Amerika fele,majd feluton a kapitany megdöbben kifogyott az üzemanyag elfelejtettek megnezni üzemanyagot kimutato orat.A hajot az aramlatok sodorjak es biznak benne valahol majd csak kitudnak kötni,es az arut is eltudjak adni.-MA valahogy igy allunk.

Ahogy nézem, Orbán sokkal jobb mint Rákosi Mátyás az ötvenes években volt, mert az csak 98,9%-át a szavazatoknak kapta... Jó tanitómestere volt ezek szerint Orbánnak, meglátszik is az ország vezetésében is......

Valoban lekörözte Orban Rakos pajtast.

Na mostmár ezt fogjuk olvasni valódi hírek helyett a választásokig. Öntömjénezés, minden frankó, mi vagyunk a királyok és egyéb hazug rigmusokat mintegy agymosásként a választások újramegnyeréséért.

Allandoan dicserik magukat - mint ahogyan anno a kommunista vezerek.
Hruscsov is meg akarta elözni Amerikat.

Ezeknek a vezetöknek az a nagy szerencsejük, hogy hülye a nepük.

Megjöttek a döglegyek, a sok "übermensch" szájkaratés fotelhuszár.
Mielőtt írtok számoljatok tízig (ha ez még megy), utána ujjazzatok, vagy recskázzatok egyet, majd írjatok. Így talán kijön belőletek valami értelmes...

Nehez elviselni az igazsagot?

"Magyarorszag nem hagyja magat!"

Mit akar ez a lozung megint sugallni?
Mit akar a tajekozatlan nepenek megint bemeselni a miniszterelnök?
Hogy megy tovabb az örökös szabadsagharc? Hogy haboruban all az orszag? Mar megint azt allitja a kormanyfö, hogy tamadja az egesz vilag Magyaro.-ot?

Ennyire gyengen all a szenaja, hogy allandoan ellenseget keres Orban ur?

Regi recept ez: ha oriasi bajok vannak egy orszagban, akkor azt beszelik be a vezetök a buta nepüknek, hogy idegen hatalmak akarnak öket megtamadni.

Oldalak