Megalakult Magyarországi Cigány Párt budapesti szervezete

A A A
Elindul a parlamenti választáson az MCP
A Magyarországi Cigány Párt (MCP) létrehozta fővárosi szervezetét és bejelentette, hogy elindul a parlamenti választáson.

Horváth Aladár szóvivő elmondta: a tavaly ősszel, Miskolcon megalakított pártnak megközelítőleg ötezer tagja van, egyelőre főleg borsodiak. Borsodon kívül eddig Szabolcsban, Hajdúban és Nógrádban alakult megyei alapszervezet. A tervek szerint december végéig a romák által tíz legsűrűbben lakott megyében létrejön a helyi szervezet. 

"Nem kötünk szövetséget se jobboldali, se baloldali pártokkal. Mind a 106 egyéni körzetben állítunk jelöltet, célunk az ötszázalékos parlamenti küszöb elérése" - jelentette ki a szóvivő.

A párt azzal számol, hogy körülbelül félmillió cigány választó van, és ebből több mint 250 ezer el is megy szavazni. Horváth Aladár azonban ennél jóval szélesebb bázisra szeretne építkezni. Annak ellenére, hogy az elnevezésben a cigány szó szerepel, az MCP valamennyi szegénységben élő magyar állampolgár érdekeit képviselni kívánja, mert "ma a hatalom szemében mindenki cigány, aki szegény".

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 3

Hozzászólások:

Ez tilos! Csakis roma párt lehet,vagy itt is él a kettős mérce roma elvtársak?

A párt pénztárosa Kolompér Orbán lesz !

Megalakul az első Roma Légi Társaság ! Neve : KolompAir !