Elhagyta a kórházat II. Erzsébet

A A A
Hazatérhetett hétfő délután a brit uralkodó, akit előző nap szállítottak kórházba emésztőszervi fertőzés miatt. A 87 esztendős II. Erzsébet királynő már péntek óta szenvedett a gasztroenteritisz tüneteitől - orvosai vasárnap úgy látták, indokolttá vált az idős uralkodó kórházi kezelése, így a királynőt a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba szállították.

 

Fotó: Reuters (képünk illusztráció)
Fotó: Reuters (képünk illusztráció)

 

A királynő jó állapotban, mosolyogva hagyta el a kórházat, a királyi család más tagjai nem voltak jelen, és rövid kórházi kezelése során nem is látogatták meg az uralkodót. Ez hagyomány a brit monarchia gyakorlatában: ha a király család valamely magas rangú tagja kórházi kezelésre szorul, rokonai ritkán látogatják meg. Így volt ez akkor is, amikor Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő idén 92 esztendős férje tavaly nyáron kétszer is kórházba került, ám hitvese egyik alkalommal sem kereste fel.
A királynő kezeléséről és állapotáról a szokásjognak megfelelően semmiféle hivatalos részletet nem hoztak nyilvánosságra. Az udvar szóvivője hétfőn csak megerősítette az előző napi közleményben foglaltakat, miszerint az uralkodó kórházba szállítása csupán elővigyázatossági intézkedés volt, és II. Erzsébet királynő a fertőzés tüneteitől eltekintve jó egészségnek örvend.
 

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 0