Kósa Lajos: Biztonságunkat és indentitásunkat befolyásolja a Soros-terv

Gulyás Gergely lesz a Fidesz frakcióvezetője októbertől - Az ellenzék is reagált a nemzeti konzultáció bejelentésére

MH/MTI – 2017.09.14. 08:15 –

Meg kell ismerni a magyar emberek véleményét a Soros-tervről, ezért a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt róla - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján, Velencén, a Fidesz-KDNP-frakcióülés helyszínén.

Úgy fogalmazott: a Soros-tervnek része évi egymillió bevándorló befogadása Európába, a migránsok kötelező, felső korlát nélküli szétosztása, a kerítés, a határzár elbontása, a nyitott határok megvalósítása és a bevándorlók 9 millió forintnak megfelelő eurónyi anyagi támogatása, aminek finanszírozására pedig Soros György szerint mintegy 30 milliárd eurós hitelt kellene felvenniük az európai országoknak.

A kormánypárti képviselőcsoport több személyi döntést is hozott Velencén. Megválasztották a Fidesz-frakció új vezetőjének Gulyás Gergelyt, miután Kósa Lajos a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszter lesz október 2-ától. Frakcióvezető-helyettesnek választották Halász Jánost - aki továbbra is frakciószóvivő lesz -, Németh Zsoltot, Németh Szilárdot, Balla Györgyöt, Hende Csabát és Bóna Zoltánt Gulyás Gergelyt a törvényalkotási bizottság élén, a parlamenti alelnöki székében Hende Csaba váltja, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke pedig - Kósa Lajos helyett - Németh Szilárd lesz, aki megtartja nemzetbiztonsági bizottsági alelnöki tisztségét.
A leköszönő frakcióvezető azt is közölte, hogy az elhunyt Rubovszky György igazságügyi bizottsági elnöki posztját a KDNP-s Vejkey Imre kapja, őt pedig a szintén kereszténydemokrata Hargitai János váltja a mentelmi bizottság élén. Rubovszky György képviselői mandátuma Gaal Gergelyé lesz.

Kósa Lajos azt mondta: a kvótaperben született európai bírósági döntés szélesre tárja a kaput a Soros-terv megvalósítása előtt, hiszen az Európai Bizottság migrációs ügyekkel foglalkozó biztosa az ítélet után szinte azonnal bejelentette, hogy elkezdik az állandó - felső korlát nélküli - áttelepítési mechanizmus előkészítését.

A határzár ügyében arra hívta fel a figyelmet a fideszes politikus: maga Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszélt arról, hogy az országhatárok védelmét el tudják fogadni, de a kerítést nem. 

Az európai és a magyar baloldal ugyanígy nem támogatja a kerítést, sőt Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt el is bontaná - tette hozzá.

Az Európai Bizottság minden migrációs lépése a Soros-terv végrehajtásának irányába mutat - értékelt.

Ezért a Soros-tervvel kapcsolatban mindenképp kell egy nemzeti konzultációt tartani - jelentette ki a politikus, aki azt is mondta, hogy az ellenzék hazudott a kvóta ügyében, hiszen korábban azt állították, nincs kötelező betelepítési kvóta, nem is lesz, legfeljebb önkéntes.

"Azért, hogy ne lehessen a magyar embereket megtéveszteni, és tudjuk, hogy ezzel kapcsolatban, mi az álláspontjuk", nemzeti konzultáció megtartására kéri a Fidesz-frakció a kormányt - erősítette meg, megjegyezve: a kérdéseket a kabinet dolgozza majd ki.

A tiltott önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban arról határoztak a kihelyezett frakcióülés résztvevői, hogy felkérik az előterjesztőket, a fideszes Lázár Jánost és a KDNP-s Semjén Zsoltot, dolgozzák át a javaslatukat, hogy az megfeleljen az Európai Bizottság állásfoglalásának, amely szerint lehet ilyen törvényt alkotni, de figyelni kell arra, hogy az ne valósítson meg kereskedelmi diszkriminációt.Kósa Lajos elmondása szerint a képviselők döntöttek  arról, hogy a gyermekek fokozottabb védelme érdekében a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezik, amellyel azt akarják elérni, hogy ha valakit jogerősen pedofil bűncselekményért elítélnek, akkor őt a bíróság kötelezően örökre tiltsa el a gyermekekkel való foglalkozástól - ismertette Kósa Lajos.

A kihelyezett, évadnyitó frakcióülés szerdán Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök beszédével kezdődött, csütörtökön pedig miniszteri előadásokkal folytatódik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter például a kvótaper utáni európai helyzetről, Pintér Sándor belügyminiszter a migráció ügyében, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig az ezzel kapcsolatos teendőkről beszél majd - sorolta a frakcióvezető.

Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon kijelentésére, amely szerint az uniós tagállamok minden esetben kötelesek végrehajtani az Európai Bíróság jogerős ítéleteit, Kósa Lajos kérdésre úgy reagált: Magyarország minden európai bírósági döntést végrehajtott. 

Ezért mindenfajta ezzel kapcsolatos, Magyarországra vonatkozó utalgatás, az "Jean-Claude Juncker és a belga sör kapcsolatával magyarázható" - fogalmazott. Megjegyezte egyúttal, hogy a kvótaperben született ítéletben rendelkező rész nem volt.

Szembesítő kampányt kezd az MSZP
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje arra szólítja fel a kormányt, hogy igazi kérdésekről, például az egészségügy helyzetéről szóljon a nemzeti konzultáció.

Fidesz: a bevándorláspárti ellenzék végre akarja hajtani a Soros-tervet
A Fidesz szerint a bevándorláspárti ellenzék végre akarja hajtani a Soros-tervet.
A nagyobbik kormánypárt csütörtökön délután közleményben reagált a nemzeti konzultációról szóló ellenzéki nyilatkozatokra. A Fidesz szerint az ellenzék azért támadja a nemzeti konzultációt, mert bevándorláspárti és nem akarja, hogy a magyar emberek elmondhassák a véleményüket a Soros-tervről.
"Az ellenzéki pártok többször nyilvánvalóvá tették, hogy le akarják bontani a kerítést, készek beengedni a migránsokat, készek végrehajtani a kvótát, és a hatalomért cserébe veszélybe sodornák a magyar emberek biztonságát és Magyarország jövőjét" - írta a Fidesz, kiemelve: a magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket, hogy "az ellenzékhez hasonlóan ők is támogatják-e a Soros-tervet vagy sem".

Botka László csütörtökön Kósa bejelentésére reagálva közleményében azt írta, a Fidesznek további félelemkeltés és összeesküvés-elméletek gyártása helyett inkább Magyarország valódi gondjaival kellene végre foglalkoznia. 
Hozzátette: ismét több milliárd forintot fognak kifizetni a fideszes haveroknak egy újabb "álkonzultáció" keretében. Az adófizetők pénzéből fizetett kérdőívre azonban valódi, a magyar emberek problémáit érintő kérdéseket kell feltenni - hangsúlyozta.
Szerinte ha valódi konzultációt akarnak, akkor a többi között az egészségügyről kellene megkérdezni az embereket. Vannak, akik szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, nincsenek patkányok a kórházakban, nincsenek várólisták, nem hiányoznak életmentő felszerelések a kórházakból és nincs orvoshiány, ezért az egészségügy helyett inkább stadionokra költenek százmilliárdokat. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel? - ismertette a szocialista politikus, hogy szerinte miről kellene konzultációt tartani.

A miniszterelnök-jelölt szerint azt is meg kellene kérdezni az emberektől, egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez annak érdekében, hogy bizonyos csoportok ne lophassák el az uniós fejlesztési pénzeket.
Azt is meg kellene kérdezni, hogy egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország legnagyobb problémája nem a bevándorlás, hanem az, hogy eddig 600 ezer magyar vándoroltak ki és további 1,3 millió tervezi elhagyni az országot - sorolta kérdéseit Botka László.

DK: a magyarok nem Sorostól félnek
A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne ostoba kampányokra költse a magyarok pénzét - mondta Gréczy Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján az újabb nemzeti konzultáció bejelentése kapcsán.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor retteg a kormányváltástól, a hatalom elvesztésétől és "kampányt szán arra, hogy Soros Györgytől fél".
Szerinte azonban a magyar emberek nem Soros Györgytől félnek, hanem attól, hogy kórházba kerülve nem meggyógyulnak, hanem meghalnak, valamint attól, hogy a tehetséges, de szegény gyermek nem jut be az egyetemre, mert a családja nem tudja kifizetni a több százezer forintos tandíjat. A magyar emberek attól is félnek, hogy minden nap újabb fiatalok költöznek külföldre, hogy egyre nő a szegénység Magyarországon, és attól is, hogy az időseknek nem jut megfelelő szociális és anyagi ellátás - tette hozzá.
Ezért arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ne költse a magyarok pénzét ostoba kampányokra, és a saját rettegéseit ne próbálja kivetíteni egy országra, mert Magyarországnak nem ezek a legfontosabb problémái.

A sajtótájékoztatón László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy rákos betegek ellátása kerülhet veszélybe a gyógyszerhiány miatt, ugyanis a jelenlegi rendszerben nem a betegágy mellett dolgozó orvos, hanem egy "könyökvédős", irodában dolgozó, gyakorlati orvosi tapasztalattal nem rendelkező ember dönt a betegnek szükséges készítményekről takarékossági szempontok alapján.

Párbeszéd: a Fidesz egy nem létező tervvel próbál gyűlöletet kelteni 
A Párbeszéd szerint a Fidesz "egy nem létező tervvel, a Soros-tervel" próbálja majd félelemben tartani és gyűlöletre hangolni az embereket a jövő évi választási kampányban. 

Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormánypártok jövő évi választási programja csak annyi lesz, hogy "Soros", amivel azt állítják, az országban nincsenek problémák, nem jelent gondot a "terjedő szegénység és kilátástalanság", a "szétrohadó egészségügy" és a tizenkilencedik századba visszarántott oktatás".
Ehhez kapcsolódóan a nemzeti konzultáció közpénzmilliárdok elherdálását jelenti, kizárólag a Fidesz igényeinek megfelelően - hangsúlyozta a Párbeszéd szóvivője, hozzátéve, pártja szerint a magyarok nem félelemben és gyűlöletben, hanem békében és biztonságban szeretnének élni.
Tordai Bence kérdésre válaszolva elmondta, a menekültek nem veszélyt jelentenek, hanem lehetőséget az európai társadalmaknak, amit egy érett, felnőtt és az integrációra sokkal komolyabb figyelmet fordító politikával lehet hasznosítani.