Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről

A kormányfő beszédével kezdődött a Fidesz-KDNP frakcióülése

MH – 2017.09.13. 22:01 –

Orbán Viktor kormányfő beszédével kezdődött meg szerdán Velencén a Fidesz háromnapos frakcióülése. Sajtóértesülések szerint elhangzott, hogy nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről.

OV-soros576x356Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére - MTI Fotó: Máthé Zoltán

A velencei frakcióülésen a miniszterelnök beszélt arról, hogy a gazdasági növekedés állandó, a fizetések nőnek, és, hogy a családtámogatásokat is évről évre növelni tudta a kormány, számol be róla az Origo.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék nem ura önmagának, kívülről mozgatják őket. Az Európai Bíróság döntése kapcsán (nevezetesen, hogy Magyarországnak be kell fogadni a migránsokat) azt mondta, hogy a Soros-terv jelenti az igazi veszélyt. Az ítélet kinyitotta ugyanis a kaput ennek megvalósítása előtt, Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni. Orbán Viktor azt mondta, hogy ha az emberek a Fidesz-KDNP mellé állnak,  ha harmadszor is nyer a pártszövetség, Brüsszel nem tudja legyőzni Magyarországot, a Soros-terv elbukik.

A miniszterelnök azt mondta a frakció előtt, hogy ma a legfontosabb a Soros-terv elleni küzdelem, mert Brüsszelben fel akarják gyorsítani az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. Ezért lesz nemzeti konzultáció a Soros-tervről. 

A Soros-terv lényege, hogy évente 1 millió migránst telepítsenek be Európába, a betelepítési kvóták pedig állandó mechanizmus alapján történjenek. Azaz, ha az első hullámot beengedi egy-egy ország, azt legközelebb is meg kell tennie, korlátlan alkalommal.