Budapesten koncertezik a basszusgitár királya

Marcus Miller október 30-án lép fel az Akváriumban + VIDEÓ

MH – 2017.09.13. 11:51 –

A világ egyik legjobb basszusgitárosa újra Magyarországon koncertezik. Nagy sikerű Budapest Parkos koncertje után ezúttal az Akvárium színpadán csap a húrok közé október 30-án.

Kevés olyan ember van a műfaj kedvelői között, aki ne ismerné Marcus Miller nevét, vagy ne hallott volna már olyan szerzeményt, amelyhez nevét adta közreműködőként. A Grammy-díjas afroamerikai zenész több tízéves pályafutása alatt bebarangolta a jazzvilág legnomádabb színtereit és a világot jelentő deszkákat egyaránt: többek között dolgozott már Elton John, Frank Sinatra és LL Cool J lemezein, a Saturday Night Live showban is feltűnt mint session zenész, de legtöbbünknek mégis Miles Davis és David Sanborn basszusgitárosaként lehet ismerős.

A hosszú évek során elsajátított szakmai tudás birtokában aztán úgy döntött, hogy nem kíván többé háttérmunkásként tevékenykedni, és önálló zenészként szeretné képviselni magát a színpadon. Az elhatározást követően Mr. Miller azonnal munkához látott, és azóta több, mint tíz nagylemezzel színesítette diszkográfiáját. A szépen ívelő szólókarrier ellenére továbbra sincs megállás, gőzerővel dolgozik új nagylemezén, amelynek előfutáraként még a júniusban startoló turné előtt napvilágot lát majd egy EP.

Marcus minden eddiginél nagyobb showt ígér, a megújult repertoár dalai idén ősszel az Akvárium Klub nagytermét is bezengik majd, így a hazai közönség is fültanúja lehet lehengerlő játékának.