Tíz próbatételen át az Apey & The Pea-vel

A feltörekvő metálzenekar HEX című új albumát mutatja be szeptember 30-án az A38 hajón

MH – 2017.09.13. 09:00 –

Három évvel a Hellish után megjelent az Apey & The Pea új albuma, a HEX. A csapat szeptember 30-án az A38 színpadán ad lemezbemutató koncertet. Az estet egy ifjú formáció, a Stubborn vezeti fel.

Tavaly nyáron kezdtünk el ezen a lemezen komolyabban dolgozni, amit "HEX" névre kereszteltünk. Innen jött a koncepció ötlete, hogy ha már az előző albummal eljutottunk cerberusig a pokol kapujához, akkor igazán kár lenne nem kinyitni azt. Tíz próbatételen át vonszol minket a pokol hét hercege egészen a purgatóriumig mélyéig. Ez inkább csak egyfajta művészeti elképzelés. Úgy érzem, ez az eddigi legjobb lemezünk - mondja az új anyagról Áron András ‘Apey', a zenekar énekes-dalszerző frontembere.

A HEX-et szeptember 30-án mutatja be a csapat az A38-on. Az estet egy ifjú formáció, a Stubborn vezeti fel. 

Az Apey & The Pea 2008 végén alakult Budapesten. Az évek során felléptek már Magyarország valamennyi vidéki klubjában és fesztiváljain. Budapesten rendszeresen teltházas vagy aközeli koncerteket adnak. Két nagylemez és egy 2015-ben elnyert Fonogram Díj (Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele) tulajdonosai.