Kiss LászlóBoldog, új retusvilág

Először Antipov tűnt el, aztán Kirov, majd Szvernik. Később persze mások is, mint Trockij és Kamenyev, vagy kivégzése után az NKVD-főnök Jezsov

Kiss László – 2017.09.11. 03:25 –

Mindez persze lépésről lépésre történt a daliás sztálini időkben, viszont a kereszttel egyetlen huszárvágással számolt le a pénztárcákra és az emberi érzelmekre oly sokat adó Lidl.

A német áruházlánc ugyanis eltüntette az Eridanous termékekről a keresztet. A képen már-már bukolikus, teljes görög miliő, Santorini szigetének híres ortodox temploma látható, a valóságban természetesen kereszttel. De nem a Lidlnél. Ott kereszt nélkül. Kiderült, a joghurtot egész Európában, így nálunk is egy ideje, így árulják.

A belga RTL kérdésére a Lidl németországi központja azt válaszolta, hogy el akarják kerülni a vallási szimbólumokat, és semmilyen más vallású embert nem akarnak megsérteni. És hogy ők nagy tisztelői a másságnak és a különbözőségnek. Később egyébként írtak egy közleményt, amely szerint a jövőben felülvizsgálják a csomagolásokat.

Meglehet, tényleg megteszik, és akkor jaj a Heinekennek. Bár a vörös csillag csak speciális vallási szimbólumnak számít, hogy aztán az kit miért nem zavar, azon is el lehet vitatkozgatni, mindenesetre jó azt látni, miként hülyül el a világ a bárgyú tolerancia jegyében. Pedig a sokféleséghez hozzátartozik a kereszt is, meg a Dávid-csillag is, meg a félhold is. És mondjuk, ha a félholddal merték volna ezt megtenni, most bajban lennének: már százával kaptak volna fenyegetéseket ilyen-olyan dzsihadista csoportoktól, sejtektől. A sokszínűség és a vallási tolerancia nevében. De hát politikailag korrekt az úr, így aztán azon sem csodálkozhatunk, ha egyszer visszajönnek Sztálin emberei, és a PC jegyében jól elvernek bennünket – köztük a Lidl reklámosait is –, majd újra leretusálják őket minden képről és videóról. Karnyújtásnyira van a boldog, új világ!