Bővül a Színházak éjszakája

Rakjuk össze mottóval várják az érdeklődőket szeptember 16-án

ZZ – 2017.09.02. 00:43 –

A korábbi évekhez képest több program és négy új csatlakozó teátrum várja az érdeklődőket a Színházak éjszakáján, szeptember 16-án.
A rendezvényről tartott tegnapi sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy az idén a Rakjuk össze! mottó jegyében a közös alkotómunkát és az együttgondolkodást helyezik a középpontba. Mint rámutatott, a fővárosi önkormányzat a színházak munkáját olyan beruházásokkal segíti, mint az Örkény Színház, a Pesti Színház, az Új Színház, a Katona Kamra és a József Attila színház jelenlegi felújítása.

Ebben az évben a Jurányi Inkubátorház is csatlakozott a szervezőkhöz és igyekezett kreatív ötletekkel hozzájárulni a rendezvény sikeréhez – mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, az intézmény vezetője.

A Színházak éjszakája projektvezetője, Komáromi György tájékoztatása szerint a délutántól éjszakába nyúló rendezvényen az idén először rendhagyó sétákon is részt vehetnek a jól megszokott bemutatók, nyílt próbák, beszédtechnikai foglalkozások és workshopok mellett. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet sétáinak résztvevői megismerhetik a nemzeti színházak hűlt helyeit, az eltűnő és megszülető budai színházakat, az első hivatalos társulatot és a pesti Broadway-t.

Lesz karaoke-játék az Őrült nők ketrece művészeivel, duettszínház a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész növendékei­vel, a főváros egyik új színházában, a Hatszín Teátrumban, az Opera­házban pedig a titkos tereket mutatják meg.