Látványos ünnepséggel ér véget a vb a Margitszigeten

17. FINA masters-világbajnokság. Korosztályos világcsúcsokkal nyertek úszóink

MS – 2017.08.18. 01:04 –

Hatalmas mezőnyökkel zajlanak az úszók versenyei a 17. FINA masters-világbajnokságon, a Duna Arénában és Hajós Alfréd uszodában. Tíz évvel korai visszavonulása után újra versenyzett a 30-34 évesek korcsoportjában Boulsevicz Beatrix, aki 100 m pillangón első, a 200 m gyorsúszásban harmadik lett.

FINA masters 20170817

„A mastersversenyeken az a jó, hogy itt mindenki boldog és felszabadult. Mert nincsenek elvárások, nincs rajtunk teher” – nyilatkozta Boulsevicz, aki a profik között 12 éve Eb-t nyert.

A nyolcvan éven felüliek korcsoportjában 200 m vegyesen a debreceni Flóra Katalin négy percen belüli idővel, világcsúccsal nyert. A férfiak mezőnyében pedig az Egri Fábián Béla győzött korosztályos világrekorddal.

Közben a szervezők már záróünnepségre is készülnek, amely augusztus 20-án 19 órakor kezdődik a Margitszigeti szurkolói zóna színpadán. Az eseményen a kivetítőkön felidézik a masters-világbajnokság legjobb pillanatait, majd parádés hangulatú koncertekkel ér véget a legnagyobb létszámú sportesemény, amelyen több mint tízezer amatőr sportoló vesz részt.

A záróesemény az érdeklődők számára ingyenes.