Ruhát vett a tolvajnak a rendőr

Egy tizennyolc éves fiatalembert Torontóban füleltek le egy butikban, a kiérkező rendőr megvette neki az inget, amit megpróbált elemelni

MH/MTI – 2017.08.13. 16:43 –

Lefüleltek a minap egy áruházi tolvajt Torontóban, amint ruhát lop állásinterjújához, a helyszínre érkező rendőr azonban ahelyett, hogy őrizetbe vette volna a 18 éves elkövetőt, történetét meghallva, megvásárolta neki az öltözéket.

A fiatalember azóta megkapta az állást és a jövő héten már munkába is áll - mondta el a rendőr a CP24 torontói hírtelevíziónak. 
Niran Jeyanesan felidézte, hogy a Walmart áruházlánc személyzete ing, nyakkendő és zokni ellopásának kísérletéért jelentette fel a fiatalembert. "Nehézségei voltak az életében, egyenesbe akarta hozni családját azzal, hogy állást vállal. De nem volt hozzá semmilyen forrása. Meg akarta kapni a munkát, csak ez járt a fejében. Úgy vélem, valóban hibázott" - magyarázta.
A rendőr felettese korábban a BBC-nek méltatta beosztottja intézkedését. "Egy 18 éves letartóztatása senkinek sem állt érdekében. Nagyon pozitívan ítélem meg (a döntést). Minden kérdést megoldott a rendőrtiszt intézkedése. A közösségnek jó példát kell mutatnunk" - hangoztatta Paul Bois.