Korszerűsödik a hazai úthálózat

Lázár János reméli, hogy a közelgő választás nem bontja meg a kialakult együttműködést

Zováthi Domokos – 2017.08.12. 00:30 –

Elkészült a 471. számú főút felújításának első szakasza. A Hajdúsámson és Nyíradony közötti, a hajdú-bihari megyehatárig terjedő megerősített burkolatú utat tegnap adta át Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár 20170812 Lázár János: A vidéki közösségek Magyarország titkos tartalékát jelentik (Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt)

Lázár János a kormány fontos céljának nevezte, hogy Debrecen az ország második fővárosa, a trianoni döntéssel elszakított területek, a Kárpát-medence keleti térségének fővárosa legyen, amihez hozzájárul a 471-es út teljes felújítása is – adta hírül a távirati iroda. A kormány nevében ígéretet tett arra, megtalálják a forrását, hogy a cívisváros belterületén is korszerűsítsék a 471-es városi szakaszát. A politikus példaértékűnek nevezte azt a széles körű összefogást, amely az elmúlt években az útfejlesztés támogatására kialakult Nyíradonyban, és azt kérte a helyiektől, hogy a közelgő választási kampány ne bontsa meg a kialakult együttműködést.

Az ország 3176 településéből 2800 község, a magyar lakosság több mint negyven százaléka kistelepülésen él, és a kormány kötelessége, hogy minden állampolgár számára megadja a boldogulás lehetőségét, olyan életfeltételeket biztosítson, amely megtartja az ide születő fiatalokat. Lázár János szavai szerint nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy ne csak születni, hanem élni is érdemes legyen a kistelepüléseken a következő években, évtizedekben.