Századvég: A többség támogató érdeklődéssel figyelte a vizes vb megnyitóját

A felnőtt lakosok 72 százaléka látta az ünnepséget vagy hallott róla

MH/MTI – 2017.07.17. 18:55 –

A Századvég legfrissebb kutatása szerint a magyar lakosság többsége "támogató érdeklődéssel" kísérte figyelemmel múlt pénteken a 17. FINA vizes világbajnokság megnyitó ünnepségét.

 A Századvég hétfői közleménye szerint a lakosság több mint háromnegyede - 78 százaléka - támogatja, hogy idén hazánk rendezi meg a vizes világbajnokságot, míg a válaszadók csupán 18 százaléka ellenzi.
A telefonos-kérdőíves, 500 ember megkérdezésével zajlott felmérés adatai azt mutatják, hogy a teljes magyar lakosságot elérte a magyarországi vizes világbajnokság híre: a lakosság 99 százaléka hallott arról, hogy hazánkban rendezik meg a sporteseményt. 
A nyitóceremónia iránti érdeklődés is igen magas volt: a felnőtt lakosok közel háromnegyede (72 százaléka) látta az ünnepséget vagy hallott róla a hírekben. Több mint minden harmadik ember (35 százalék) végignézte az ünnepséget - döntő többségük a televízión keresztül leadott közvetítést -, 37 százalékuk pedig részleteket látott belőle vagy az esemény híradós tudósításaiból tájékozódott. 

Az eseményt részben vagy egészében figyelemmel kísérők döntő többségének - 83 százalékának - tetszett a megnyitó, 16 százalékuk benyomása volt inkább negatív, 1 százalék pedig nem tudott véleményt formálni a kérdésben - derült ki a Századvég felméréséből.