Milliárdok gazdaságfejlesztésre

A kárpátaljai magyar vállalkozásokat is támogatja az Orbán-kormány

GV – 2017.07.17. 01:12 –

Újabb anyaországi források jutnak Kárpátalja gazdaságának fejlesztésére. A kormány 7,2 milliárd forint költségvetési támogatást, valamint húszmilliárd forint kedvezményes hitelkeretet ad pályázatokra – közölte Varga Mihály miniszter.

Varga Mihály 20170716 Varga Mihály: A kormány az összmagyarság ügyét szolgálja (Fotó: Ficsor Márton)

Nem csak szavakban vallja, határozottan cselekszik is a kormány azért, hogy az egész magyarság boldogulását szolgálhassa – jelentette ki Varga Mihály a negyedik alkalommal megrendezett Turul Expó megnyitóján a kárpátaljai Tiszapéterfalván a hét végén. A nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar gazdaság természetes terei a szomszédos országok magyarlakta régiói, ezért a gazdasági növekedésnek ki kell terjednie és magával kell húznia Kárpátalját is. A Turul Expó tovább erősíti a magyarság összetartozását, szorosabbra fűzi a már meglévő barátságokat, és lehetőséget ad újak megszületésére. A rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy a magyar vállalkozások és gazdálkodók között további kapcsolatok épüljenek ki.

Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarország gazdasága kiemelkedően jól teljesít, vállalkozásaink fejlődnek, az embereknek van munkájuk, és így erősödik a családok helyzete is. A térség fejlesztését szolgáló, anyaországi forrásokat felhasználó Egán Ede-programról azt mondta: az elmúlt évben a mezőgazdaság, a turizmus, a vállalkozásfejlesztés és a földkataszteri rendezés területén kétmilliárd forint értékben jutottak támogatáshoz egyéni vállalkozók és kisvállalkozások. A kormány 7,2 milliárd forint költségvetési támogatást, valamint húszmilliárd forint kedvezményes hitelkeretet ad az újabb pályázatokra.