Stanley Jordan Fertőrákoson

Világsztár dzsesszmuzsikusok érkeznek a barlangszínházba

OZ – 2017.07.15. 01:43 –

Stanley Jordan, a nemzetközi dzsesszélet sztárgitárosa, zeneszerzője koncertezik szeptember 30-án a fertőrákosi barlangszínházban. Világpremierként játszik együtt a virtuóz chilei Christian Galvez basszusgitárossal, Horváth Kornél ütőssel és Dörnyei Gábor dobossal.

Bartók Béla- és Jimi Hendrix-művek is megszólalnak azon a koncerten, amelyet Stanley Jordan ad zenész vendégeivel Fertőrákoson szeptember 30-án.

Jordan kimondottan az egyedülálló barlangszínházi helyszín miatt vállalta, hogy eljön Magyarországra. Tavaly járt először nálunk, ekkor már játszott együtt Horváth Kornéllal gitáron, vagy akár gitáron és zongorán.

Több évtizede foglalkozik zeneterápiával, amiből az Arizona State Universityn szerzett mesterfokozatot.
A fertőrákosi koncerten itt lesz vele a színpadon a világ egyik legnagyobb basszusgitáros virtuóza, zeneszerzője, sztárja, a chilei származású Christian Galvez, aki több formációban játszott a nemzetközi dzsesszélet nagy egyéniségeivel.

A Kossuth-díjas Horváth Kornél, akit 2016-ban a világ legjobb ütőhangszeresének választott a rangos brit Rhythm zenei magazin internetes oldala, a Musicradar.com egy szavazás után, gyakorlatilag hazatér erre a koncertre, hiszen lövői születésű.

A fertőrákosi zenei négyes negyedik tagja a ma már Londonban élő Dörnyei Gábor, a hazai könnyűzenei és ütősélet egyik legkeresettebb stúdiózenésze.

A négy kiemelkedő muzsikus ebben a felállásban először játszik együtt a fertőrákosi barlangszínházban.