Budapesten is megidézi a négy évszakot a Wintersun

A finn metalbrigád szeptemberben lép fel a Barba Negrában

Gombos Krisztián – 2017.06.19. 15:49 –

Öt év kihagyást követően új lemezzel jelentkezik a finn epikus metalban utazó Wintersun zenekar. A júliusban megjelenő, The Forest Seasons címet viselő korongot ősszel élőben is bemutatják a közönségnek egy Európa-turné keretében, amely szeptember 22-én hazánkat is eléri. A srácok a Barba Negrában csapnak a húrok közé egyelőre meg nem nevezett vendégzenekarok társaságában.

wintersunFotó: Hammer ConcertsA nyári klubkoncertek után ezen a portyán láthatja-hallhatja először a publikum a banda új gitárosát, Asim Searah-t, aki azért csatlakozott a négyeshez, hogy a fellépések során Jari Mäenpää énekesnek csak a frontemberi teendőire kelljen koncentrálnia.

A július 21-én napvilágot látó anyag címéhez és koncepciójához Vivaldi klasszikus műve, a Négy évszak adta az ihletet: az összesen 54 perces hosszúságú dalcsokor négy tételre tagolódik, melyek közül mindegyik egy-egy évszak hangulatát hivatott megidézni. Jari Mäenpää elmondása szerint a négy dal mindegyike nagyon különböző, mégis tökéletes egésszé állnak össze, ezzel remekül szimbolizálva az évszakok változását.

A lemez előkészületei kapcsán a csapat közösségi finanszírozás keretében kampányt indított, melynek során a felvételek és az utómunka mellett régóta tervezett stúdiójuk felépítésére is elegendő pénzt sikerült összegyűjteniük.

A The Forest Seasons vizuális megjelenéséért, így az album borítójáért is Havancsák Gyula felelt, aki ismételten színvonalas munkát végzett.

WINTERSUN - FOREST TOUR 2017
+ vendégek
Budapest, Barba Negra Music Club
2017.szeptember 22. péntek

JEGYEK:
Early Bird: 4999 Ft - limitált, kizárólag a barbanegra.hu-n július
16-ig!
Elővétel - július 17-től: 5999 Ft
Helyszín: 6999 Ft

Facebook esemény:
http://www.facebook.com/events/118095965455143