Ronaldo visszatérhet Manchesterbe

Az Európa-bajnok gólzsákért cserébe pénz mellett De Gea játékjoga is Madridba kerülhet

MH – 2017.06.19. 12:29 –

Egybehangzó, főként angol és spanyol lapértesülések szerint a Real Madridtól elvágyódó Cristiano Ronaldo egykori sikerei színhelyén, a Manchester Unitednél szeretné folytatni pályafutását. A portugál klasszis ennek érdekében állítólag már meg is kérte ügynökét, Jorge Mendest, tegyen meg minden azért, hogy az üzlet létrejöhessen. 

A Ronaldo távozásáról szóló hírek azok után kaptak szárnyra először, hogy a múlt hét folyamán kiderült, a spanyol hatóságok adócsalás vádjával pert indítanak a négyszeres aranylabdás játékos ellen, aki 2011 és 2014 között 13 millió font (4,5 milliárd) forint adót nem fizetett be az államkasszába.

Bár a Real Madrid közleményben jelezte, kiáll játékosa mellett, Ronaldo a hírek szerint úgy érzi, klubja nem állt ki kellőképpen mellette, így elhagyná Spanyolországot.

A lehetséges kérők között emlegetik kínai klubok mellett a Chelsea-t, a Bayern Münchent és a Monacót is, a PSG pedig a 122 millió fontos vételár mellett csillagászati, 26 millió fontos éves fizetéssel csábítaná magához a csatárt.

A legesélyesebb befutónak azonban Ronaldo korábbi együttese, a Manchester United lehet, ahová állítólag maga a játékos is szeretne visszatérni, a Marca pedig úgy tudja, döntését már közölte a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel, illetve portugál válogatottbeli csapattársainak is beszélt a váltásról.

A spanyol lap arról ír, a királyiak vezetőedzője, Zinedine Zidane és a csapatkapitány Sergio Ramos együtt próbálják meggyőzni, hogy maradjon a fővárosi alakulatnál.

A Daily Mail azt is tudni véli, a Manchester United 183 millió fontot és David de Geát adná cserébe korábbi sztárjáért és a madridi Álvaro Moratáért.

A Daily Mirror egy olyan konstrukciót vázol fel, mely szerint 175 millió font és De Gea képezné Ronaldo ellenértékét, Moratát pedig egy különálló 24 milliós üzlet keretében igazolnák át a Vörös Ördögök.

A Tuttosport és a Metro szerint De Gea távozása esetén a Milan fiatal hálóőre, Gianluigi Donnarumma lehet a spanyol kapuvédő utódja a manchesterieknél.

Természetesen Ronaldót is szerették volna megszólaltatni a transzfer kapcsán, ám portugál futballista válogatottjának Mexikó elleni Konföderációs Kupa-mérkőzése után sem a sajtótájékoztatón nem vett részt, sem a vegyes zónában nem jelent meg, a hivatalos verzió szerint azért, mert egy sérülése miatt orvosi kezelésen esett át.