Csibra TiborFrizbi

Na ezt jól megettétek, ti kis békemenetelők – kuncogott kicsiny budapesti legénylakása magányában Ágasshy Hümér

Csibra Tibor – 2017.06.19. 01:21 –

Na ezt jól megettétek, ti kis békemenetelők – kuncogott kicsiny budapesti legénylakása magányában Ágasshy Hümér, amikor megnézte azt a Facebookon terjedő videót, amelyen a Második Egyetlen Igaz Demokratát faggatta egy tévéstáb riportere arról, hogyha döntéshozó helyzetebe kerülne, mely nyolcadik kerületi helyek népszerűségét növelné ingyen-Wifivel. A lánglelkű forradalmár ugyan szinte csak olyan helyszíneket mondott, amelyek nem Józsefvárosban vannak, de Hümér tudta, hogy ez csak a Vezér utolérhetetlen intellektusát bizonyító csel: a Momentán alapítója úgy tesz, mintha nem ismerné a nyóckert, de a mestertrükk csak arra szolgál, hogy a gaz hatalom haszonélvezői ne jöhessenek rá, hol lesz a következő tünti.

A közepesen sikertelen telefonos direktértékesítő rájött, hogy ez feladatot is ad majd a Második Egyetlen Igaz Demokrata követőinek, mivel a Mester a jelek szerint ezután rébuszokban tudatja majd, hogy hol kergeti el éppen a patás ördögöt, de a fiatalember tudta, hogy ez nem drága ár. A nagy sikerű, sorozatos tavaszi kormánybuktatásokon Hümér életereje új erőre kapott, sorstársaival együtt a zsigereiben érezte, ahogy a lenyugvó napfényben random szerveződő bulikákon a telefonokból szóló tuctuczene hatására a gaz hatalom pribékjei összecsinálják magukat.

Ágasshy Hümér a Facebook-videó hatására még lelkesebb lett, mert a Második Egyetlen Igaz Demokrata nemcsak a fenti mestercselt vetette be, hanem utalt az országot felvirágoztató programjára is: a nyócker hajléktalanjait átképezné kereskedőkké, így csökkentve az évtizedek óta bedeszkázott körúti üzletekben a krónikus munkaerőhiányt. Hümérnek utóbbi különösen tetszett, ugyanis évek óta törte a fejét, hogy az a sok toprongyos ember miért ázik-fázik, éhezik az utcán, miért nem megy inkább haza, ha egyszer nem jó neki a flaszteron.

A videóinterjú itt ért ahhoz a riporteri kérdéshez, hogy a Második Egyetlen Igaz Demokrata ajánlaná-e esetleg ide tévedt külföldi ismerőseinek a Magyar Nemzeti Múzeumot, ha az már legalább a nyóckerben van. A lánglelkű forradalmár azonnal kivágta magát: igen, a Nemzeti az egy jó hely, régebben ő is odajárt frizbizni a barátaival. Hétpróbás puhányként Hümér ugyan undorral gondolt mindenféle testmozgásra, de úgy vélte, ennyi áldozatot ő is meghozhat a kormánybuktatás érdekében. A fiatalember hamar rájött, hogy a frizbi – Hofi után szabadon – egyfajta „szimbóleum”. Hümér szerint ha megfelelő – narancssárga – sporteszközt választanak, és azt ott dobálják szabadon, ahol a patás ördög ünnepi beszédet szokott tartani márciusban, akkor az azt jelenti majd a Világ Felvilágosult Demokratái számára, hogy a magyar szabadcsapatok azt csinálnak a Fidesszel, amit csak akarnak.