Kopasz dupla sikerrel lép ki a tinédzserkorból

Kajak-kenu. Takács Tamara is két egyéni számot nyert a szegedi Eb- és világbajnoki válogatón

RR – 2017.06.19. 01:01 –

A kajakos Kopasz Bálint és Takács Tamara egyaránt második egyesbeli győzelmét aratta a vasárnapi zárónapon a kajak-kenusok első Euró­pa- és világbajnoki válogatóján, Szegeden.

A két nap múlva a 20. születésnapját ünneplő algyői Kopasz pénteken 1000 méteren bizonyult a legjobbnak, ezúttal pedig 500-on utasította maga mögé vetélytár­sait, mégpedig meggyőző fölénnyel. Az ugyancsak 20 esztendős Takács – Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa – két napja fél kilométeren nyert, míg most 1000 méteren lett első, megelőzve Bodonyi Dórát és Fazekas-Zur Krisztinát. Takács Tamara szombaton 500 méter párosban is a legjobb volt vasasos klubtársával, Vad Ninettával. Ami a többi vasárnapi döntőt illeti, 200 méteren egyesben a kajakos Lucz Dóra győzött Vad és Fazekas-Zur előtt, míg a férfi kenusoknál az újpesti Fekete Ádám 500 méter egyesben és Hajdu Jonatánnal 200 méter párosban is aranyérmet szerzett. Férfi K-2 200-on a honvédos Balaska Márk és a szegedi Birkás Balázs volt a leggyorsabb. A háromnapos válogató az 5000 méteres versenyekkel zárult, ezekben a kajakosoknál Solti László, illetve Bodonyi Dóra, a kenusoknál pedig Varga Dávid győzött.

A Maty-éri verseny a július 14–16-án sorra kerülő plovdivi Eb-re és az augusztus 24. és 27. közötti racicei vb-re válogatott. A mostani viadal egyik érdekessége volt, hogy ezúttal a megszokott kilences helyett hetes döntőket rendeztek, hogy elkerüljék az időjárásból fakadó pályaelőnyöket.